Premijera: Citroen C3 Aircross / FOTO, VIDEO

Citroen je zvanično predstavio naslednika modela C3 Picasso.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2017.

12:01

Premijera: Citroen C3 Aircross / FOTO, VIDEO

Smenu generacija Citroen je iskoristio da promeni oznaku svog MPV modela, ali i njegovu formu, tako da, za razliku od mini-vana C3 Picasso, novi C3 Aircross pripada krosover segmentu.

Automobil se dizajnom nadovezuje na aktuelni Citroen C3, uz neke estetske i funkcionalne dodatke karakteristične za krosover modele, poput zaštitnih elemenata na donjim delovima karoserije ili krovnih šina: Francuski proizvođač najavio je da će kupcima biti dostupno čak 90 kombinacija boja karoserije i krova, kao i 5 nijasni enterijera, pa će budući vlasnici imati širok izbor za personalizaciju svog vozila.

Citroen C3 Aircross dugačak je 4,15 m, a zahvaljujući klizećim zadnjim sedištima koji se mogu pomerati napred-nazad po šinama, prtljažni prostor može varirati od 410 do 520 litara.
U kabini dominira centralno pozicionirani sedmoinčni ekran multimedijalnog sistema, a vozaču i putnicima na raspolaganju je i funkcija bežične dopune smartfon uređaja.

Unutrašnjost obiluje mnogobrojnim pretincima i odeljcima za odlaganje sitnica.
Poput srodnog modela Opel Crossland X, i C3 Aircross će se isporučivati isključivo u verziji sa prednjim pogonom, ali će vozaču biti dostupan sistem Grip Control koji pomaže da se u vožnji van asfalta snaga preraspodeljuje sa pogonskog točka sa salbijim prijanjanjem na drugi, koji trenutno ima bolji kontakt sa podlogom.

Pored toga, C3 Aircross opremljen je i Hill Assist Descent funkcijom za bezbednije spuštanje niz strme terene.
Ponuda motora sastoji se od trocilindarskih PureTech benzinaca i četvorocilindarskih BlueHDi dizelaša.

Osnovni benzinac je 1.2 litarski atmosferski agregat sa 82 ks. U ponudi će biti i turbo verzije ovog motora sa 110 ks i 130 ks.
Oni koji se odluče za dizel varijantu, mogu da računaju na 1.6 BlueHDi, u opcijama sa 100 ks i 120 ks.

Citroen C3 Aircross će se proizvoditiu fabrici u Saragosi, u Španiji, gde se izrađuje i pomenuti Opel Crossland X, a u prodajne salone u Evropi stiže u drugoj polovini 2017. Cena će biti poznata u julu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: