Zablistala nova kupe-limuzina: VW Arteon / FOTO

Volkswagen je objavio galeriju fotografija svog novog automobila koji u gami menja model CC, povodom početka prodaje ovog vozila na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.06.2017.

11:57

Zablistala nova kupe-limuzina: VW Arteon / FOTO

VW Arteon je postavljen na modularnu MQB mehaničku platformu. Dužina vozila je 4.862 mm, širina 1.871 mm, a visina 1.427 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.841 mm.
U početku kupci će moći da biraju između šest benzinskih i dizel motora. Osnovnu verziju pogoniće 1.5 litarski TSI sa 150 ks, dok će 2.0 TSI biti dostupan u dve varijante - sa 190 ks i 280 ks.
Što se dizelaša tiče, na raspolaganju su tri opcije 2.0 TDI motora. Najslabija jedinica proizvodi 150 ks, zatim sledi agregat od 190 ks, a u vrhu dizel ponude je motor sa 240 konjskih snaga.
Najslabiji benzinac, kao i dizelaši od 150 i 190 ks, standardno se isporučuju sa šestobrzinskim manuelnim menjačem. Ostali modeli imaju sedmostepene automatizovane menjače sa duplim kvačilom.

Najjači benzinac i dizelaš dostupni su isključivo sa pogonom na sva 4 točka.
U ponudi su tri nivoa opreme: Arteon, Arteon R-Line i Arteon Elegance. Pored standardne verzije, R-Line je namenjen onima koji žele sportskiji izgled svog automobila, dok je za najzahtevnije kupce na raspolaganju luksuzni paket Elegance.
Bez obzira na nivo opreme, svaki Arteon standardno se isporučuje sa LED farovima i LED dnavnim svetlima, kao i sa LED stop svetlima.

Pored toga, u osnovnu opremu spada i beskontaktno otključavanje vozila i startovanje motora, zatim VW Composition audio sistem sa 8 zvučnika i AUX i USB konekcijama, elektronski kontrolisani klima uređaj, delimično električno podešavanje prednjih sedišta, Driver Alert sistem...
R-Line verzija ima ukrasne detalje u sjajno crnom finišu, sportski volan i grejana sedišta, dok je unutrašnjost presvučena kombinacijom kože i Alcantare. Automobil je opremljen 18 inčnim Sebring alu felnama.

Model sa Elegance opremom ima dodatno LED pokazivače pravca sa dinamičnom funkcijom svetala (sijalice se pale jedna za drugom u nizu, u smeru u koji auto skreće), dok je vozilo postavljeno na psecijalne Muscat 18 inčne alu felne.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: