Automobil godine u svetu je Jaguar F-Pace

U izboru za "Svetski auto godine", koji se tradicionalno održava pod okriljem sajma automobila u Njujorku, po prvi put je pobedio jedan SUV model.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.04.2017.

10:05

Automobil godine u svetu je Jaguar F-Pace

Da će za najbolji automobil 2017. biti proglašen upravo SUV model, znalo se i pre završnog glasanja, s obzirom da su u finale ušla tri automobila koja pripadaju ovom segmentu - Jaguar F-Pace, Audi Q5 i Volkswagen Tiguan.

Na kraju, žiri sastavljen od 75 međunarodnih automobilskih novinara odlučio je da zvanje najboljeg pripadne Jaguaru. Model F-Pace osvojio je još jednu nagradu na ovogodišnjem izboru - izabran je za "Najbolje dizajniran auto 2017". Konkurenti su mu bili Toyota C-HR i Mercedes-Benz S klase Cabriolet.
Mercedes E klase
U okviru izbora za "Svetski auto godine" proglašeni su pobednici u još četiri kategorije. Titula "Najboljeg luksuznog automobila 2017" pripala je Mercedesu E klase.

Mercedesova limuzina pobedila je u konkurenciji BMW-a Serije 5 i modela Volvo S90/V90.
Porsche 718 Cayman/Boxster
Za "Najbolji sportski auto 2017" proglašen je Porsche 718 Boxster/Cayman, koji je iza sebe ostavio finaliste Audi R8 Spyder i McLaren 570S.
Toyota Prius Prime
Zvanje "Najzeleniji automobil 2017" ponela je Toyota Prius Prime (sa hibridnim Plug-in pogonom).

U užem izboru za nagradu bila su dva automobila sa električnim pogonom - Chevrolet Bolt i Tesla Model X.
BMW i3
Na kraju, titula "Najboljeg urbanog automobila 2017" pripala je električnom BMW-u i3. Pored njege, u finale su se plasirali Citroen C3 i Suzuki Ignis.

Podsećamo, zvanje "Najboljeg automobila 2016" prošle godine pripalo je Mazdi MX-5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: