Opelove top limuzine: Od Admirala do Insignije / FOTO

Prvi luksuzni model ove nemačke auto-marke pojavio se davne 1937. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

13:37

Opelove top limuzine: Od Admirala do Insignije / FOTO

Opel će na izložbi klasičnih automobila - Techno Classica, u Esenu, podsetiti publiku na sve luksuzne limuzine iz istorije tog brenda.

Sve je počelo pre osam decenija, 1937, kada su lansirani Admiral i Super 6, sa šestocilindarskim motorima.
Predratni Opel Admiral
Deceniju kasnije, pojavio se prvi posleratni top model u gami kompanije Opel, pod imenom Kapitan. Prva generacija modela Kapitan bila je jedan od najprodavanijih automobila sa šestocilindarskim pogonskim agregatom u Nemačkoj.

Opel će u Esenu izložiti jubilarni, dvomilioniti primerak ovog modela koji ima ukrasne elemente od 24-karatnog zlata.
Opel Kapitan - jubilarni, pozlaæeni primerak
Polovinom 1960-tih, Opel je kupcima nudio tri čak modela iz više klase. Uz Kapitan, tu su bili još novi Admiral i Diplomat.
Opel Admiral iz 1960-tih.
U istoj dekadi po prvi put se pojavio Diplomat sa V8 motorom iz SAD. Ovaj motor bio je uparen sa automatskim menjačem i razvijao je 190 konjskih snaga. Osmocilindraš je 1965. ponuđen i kao opcija u modelima Kapitan i Admiral, ali prodato je samo 113 Kapitana V8 i 622 Admirala V8.
Opel Diplomat
Krajem 70-tih godina 20. veka, Opel je na tržište izbacio novu luksuznu limuzinu - Senator, kao i njenu kupe verziju pod oznakom Monza.
Opel Senator
Aktuelna top limuzina u ponudi nemačke marke je Insignia Grand Sport, koja je predstavljena početkom 2017, a srpsku premijeru imala je na aktuelnom sajmu automobila u Beogradu.

Insignia Grand Sport pojavila se tačno 80 godina posle prvog luksuznog Opelovog vozila - Admirala iz 1937.
Opel Admiral iz 1937. i Insignia Grand Sport iz 2017.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: