Mešanac G i S klase: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Mercedes je objavio fotografije i tehničke detalje najneobičnijeg modela koji je ikada nosio oznaku Maybach.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2017.

09:50

Mešanac G i S klase: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Bilo da je reč o nekadašnjoj zasebnoj automobilskoj marki ili novom Mercedesovom superluksuznom podbrendu koji egzistira već nekoliko godina, ime Maybach uvek se dovodilo u vezu sa luksuznim limuzinama.

Ovog puta, Mercedes je u jednom vozilu objednio luksuz karakterističan za Maybach limuzinu i terenske mogućnosti G klase. I to ne bilo koje G klase, već njene ekstremne "off-road" verzije sa povišenim odstojanjem od tla i masivnim točkovima.
Mercedes je i ranije kupcima nudio monstruozne varijante svog legendarnog terenca, kao što je model G63 6x6 ili G500 4x4², a sada je sve to začinio dozom luksuza koja opravdava logo Maybacha na zadnjem delu vozila.

Pogledajte video:



Osim toga, G650 Landaulet ima otvoreni zadnji deo pa privilegovani putnici koji sede pozadi mogu uživati kao da se voze u kabrioletu. Ovaj deo kabine po potrebi se može prekriti specijalnim platnenim krovom, čime su putnici zaštićeni od vremenskih (ne)prilika, ali i od radoznalih pogleda.
G650 Landaulet je četvrti model nove Mercedes-Maybach serije, posle S klase, Pullmana i kabrioleta S650. U poređenju sa standardnom G klasom, G650 ima produženo međuosovinsko rastojanje za 578 mm, a na mestu zadnje klupe nalaze se dva sedišta-fotelje sa masažnom funkcijom, pozajmljena iz S klase.

Zahvaljujući brojnim mogućnostima podešavanja, putnici se mogu ispružiti i uživati u gotovo ležećem položaju na dužim putovanjima.
Pomenuti platneni krov automatski se spušta/podiže pritiskom na dugme, a za dodatnu privatnost tu je i staklena pregrada između prednjeg i zadnjeg dela kabine.

Putnici na zadnjim sedištima imaju na raspolaganju pogodnosti karakteristične za Mercedes-Maybach modele, poput sklopivog stočića između sedišta ili 10 inčnih multimedijalnih ekrana.
Ipak, ono što razlikuje G650 Landaulet od ostalih Maybacha nove generacije jesu izvanredne terenske sposobnosti. Odstojanje od tla je čak 450 mm, a automobil je postavljen na 22 inčne točkove sa gumama dimenzija 325/55 R22.

Za pogon je upotrebljen isti motor koji koristi i Mercedes-Maybach S650 Cabriolet - V12 biturbo sa 630 ks (463 kW) i čak 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Mercedes-Maybach G650 Landaulet imaće zvaničnu premijeru na predstojećem auto-salonu u Ženevi, nakon čega stiže u prodajne salone. Proizvodiće se u fabrici Magna Steyr u Gracu, u Austriji, a u planu je ograničena serija od 99 primeraka.

Mercedes nije saopštio cenu ovog supreluksuznog terenca, a nezvanično se spominje da će G650 Landaulet biti skuplji čak i od Mercedesa G63 6x6 koji je koštao oko 450.000 evra.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: