Seat Ateca je "Best buy" auto godine

Španski SUV osvojio je nagradu "Autobest 2017" u konkurenciji pet modela koji su ušli u finale ovog evropskog takmičenja. Seat Ateca pobedio je ispred modela Citroen C3, Kia Niro, Peugeot 3008 i Toyota C-HR.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2016.

14:38

Seat Ateca je

U svom šesnaestom izdanju, žiri Autobesta proglasio je Seat Atecu za automobil koji predstavlja najisplativiju opciju za evropske kupce.

Nakon testiranja u Italiji krajem novembra, žiri koji se sastojao od automobilskih novinara iz 31 zemlje između pet modela koji su ušli u finale odlučio da ova evropska nagrada pripadne upravo Seatovom SUV modelu.

Prilikom odlučivanja o pobedniku, ocenjivane su sledeće karakteristike: dizajn, komfor, lakoća vožnje, odnos vrednost/cena i razvijenost prodajno-servisne mreže.

Prethodne godine nagradu Autobest osvojio je FIAT Tipo Sedan, a zanimljivo je da je među 5 ovogodišnjih finalista bilo čak 4 krosover/SUV modela, što govori o rastućoj popularnosti tog automobilskog segmenta u Evropi.

Širok spektar motora

Raznovrsnost ponude bila je jedan od činilaca koji je modelu Ateca doneo najviše ocene žirija. Kupcima je na raspolaganju široka paleta turbo-benzinskih TSI motora ili TDI turbo-dizelaša, u rasponu između 115 i 190 KS, kao i pogon na prednjim ili na sva četiri točka, zatim manuelni menjač ili automatizovani DSG sa duplim kvačilom.

Tu su i brojne varijante opreme od „Full LED“ farova, do širokog izbora sistema za asistenciju u vožnji, kao što su Traffic Jam Assist ili najnoviji Emergency Assist, kao i najsavremeniji Seatov multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 8 inča i Full-Link konekcijom.
Najluksuznija X-Cellence verzija dolazi sa Alcantara tapaciranim sedištima, a kad je reč o bezbednosti, tu je Front Assist sistem kočenja za gradsku vožnju, koji detektiuje pešake i upozorava vozača na mogućnost sudara, a može i automatski da zaustavi vozilo u slučaju neposredne opasnosti.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: