Seat Ateca je "Best buy" auto godine

Španski SUV osvojio je nagradu "Autobest 2017" u konkurenciji pet modela koji su ušli u finale ovog evropskog takmičenja. Seat Ateca pobedio je ispred modela Citroen C3, Kia Niro, Peugeot 3008 i Toyota C-HR.

Podeli

U svom šesnaestom izdanju, žiri Autobesta proglasio je Seat Atecu za automobil koji predstavlja najisplativiju opciju za evropske kupce.

Nakon testiranja u Italiji krajem novembra, žiri koji se sastojao od automobilskih novinara iz 31 zemlje između pet modela koji su ušli u finale odlučio da ova evropska nagrada pripadne upravo Seatovom SUV modelu.

Prilikom odlučivanja o pobedniku, ocenjivane su sledeće karakteristike: dizajn, komfor, lakoća vožnje, odnos vrednost/cena i razvijenost prodajno-servisne mreže.

Prethodne godine nagradu Autobest osvojio je FIAT Tipo Sedan, a zanimljivo je da je među 5 ovogodišnjih finalista bilo čak 4 krosover/SUV modela, što govori o rastućoj popularnosti tog automobilskog segmenta u Evropi.

Širok spektar motora

Raznovrsnost ponude bila je jedan od činilaca koji je modelu Ateca doneo najviše ocene žirija. Kupcima je na raspolaganju široka paleta turbo-benzinskih TSI motora ili TDI turbo-dizelaša, u rasponu između 115 i 190 KS, kao i pogon na prednjim ili na sva četiri točka, zatim manuelni menjač ili automatizovani DSG sa duplim kvačilom.

Tu su i brojne varijante opreme od „Full LED“ farova, do širokog izbora sistema za asistenciju u vožnji, kao što su Traffic Jam Assist ili najnoviji Emergency Assist, kao i najsavremeniji Seatov multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 8 inča i Full-Link konekcijom.

Najluksuznija X-Cellence verzija dolazi sa Alcantara tapaciranim sedištima, a kad je reč o bezbednosti, tu je Front Assist sistem kočenja za gradsku vožnju, koji detektiuje pešake i upozorava vozača na mogućnost sudara, a može i automatski da zaustavi vozilo u slučaju neposredne opasnosti.

.

Aktuelno

Najtraženiji polovnjaci u 2016.

Ako se pitate koji su to polovni automobili bili najtraženiji u Srbiji, odgovor je jednostavan - potencijalni kupci najviše su se interesovali za vozila koja koštaju između 2.000 i 3.000 evra. Prema podacima koje je objavio sajt Polovni automobili ubedljivo najveći broj kupaca traži vozila upravo tog cenovnog razreda, ali je i dalje poražavajuće to što su na drugom mestu po interesovanju automobili čija je cena između 1.000 i 1.500 evra.

Aktuelno subota 24.12. 10:24 Komentara: 138

Stigli u Evropu pre 10 godina, a danas...

Kia Motors ovih dana slavi desetogodišnjicu proizvodnje u Evropi. Od zvaničnog početka, 7. decembra 2006. godine, u Kijinoj fabrici u Slovačkoj, u gradu Žilina, proizvedeno je više od 2,5 miliona vozila i 3,8 miliona motora.

Aktuelno četvrtak 22.12. 08:45 Komentara: 25
strana 1 od 14 idi na stranu