Kako da ostanete sveži i odmorni tokom duge vožnje?

Umaraju vas duga putovanja automobilom? Pogledajte video koji pokazuje kako da se razmrdate tokom vožnje uz pomoć jednostavnih vežbi na parkingu pored vozila.

Podeli
Screenshot
Screenshot

Svako ko je bar jednom vozio automobil do mora i prešao stotine i stotine kilometara u cugu, zna koliko je takva vožnja naporna. Mišići u rukama, ramenima i nogama se zamore od jednoličnih pokreta, javljaju se napetosti i bolovi u leđima i vratu, pa je s vremena na vreme potrebno napraviti pauze.

Većina vozača tada najčešće parkira auto na nekoj pumpi ili pored restorana, i sedne da popije kafu ili nešto pojede. Međutim, to nije dovoljno da bi se telo relaksiralo i koliko-toliko povratila svežina potrebna za nastavak puta.

Volkswagen pokazuje kako za kratko vreme možete da se "resetujete" uz pomoć jednostavne fizičke aktivnosti koju možete obaviti na parkingu, pored svog automobila:

Da li pribegavate razgibavanju tokom dugih vožnji? Koji je vaš recept da ostanete sveži i odmorni za volanom na dugačkim putovanjima? Svoja iskustva podelite sa nama u komentarima.

Aktuelno

Zašto toliko volimo da "trubimo"?

U kojim situacijama je opravdano koristiti sirenu na automobilu – da li samo onda kada je to neophodno da bi se izbegao neki incident, ili treba opominjati i nepažljive vozače i pešake, koji ne poštuju saobraćajne propise ili se ponašaju bahato, analizira sajt Polovni automobili.

Aktuelno ponedeljak 29.08. 14:00 Komentara: 40
strana 1 od 10 idi na stranu