Kako da ostanete sveži i odmorni tokom duge vožnje?

Umaraju vas duga putovanja automobilom? Pogledajte video koji pokazuje kako da se razmrdate tokom vožnje uz pomoć jednostavnih vežbi na parkingu pored vozila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

12:09

Kako da ostanete sveži i odmorni tokom duge vožnje?
Screenshot

Svako ko je bar jednom vozio automobil do mora i prešao stotine i stotine kilometara u cugu, zna koliko je takva vožnja naporna. Mišići u rukama, ramenima i nogama se zamore od jednoličnih pokreta, javljaju se napetosti i bolovi u leđima i vratu, pa je s vremena na vreme potrebno napraviti pauze.

Većina vozača tada najčešće parkira auto na nekoj pumpi ili pored restorana, i sedne da popije kafu ili nešto pojede. Međutim, to nije dovoljno da bi se telo relaksiralo i koliko-toliko povratila svežina potrebna za nastavak puta.

Volkswagen pokazuje kako za kratko vreme možete da se "resetujete" uz pomoć jednostavne fizičke aktivnosti koju možete obaviti na parkingu, pored svog automobila: Da li pribegavate razgibavanju tokom dugih vožnji? Koji je vaš recept da ostanete sveži i odmorni za volanom na dugačkim putovanjima? Svoja iskustva podelite sa nama u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: