Stigao je novi, veći Renault Koleos (FOTO)

Renault je objavio fotografije i tehničke detalje druge generacije SUV modela Koleos, koji je svetsku premijeru imao na upravo otvorenom sajmu automobila u Pekingu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

12:08

Stigao je novi, veći Renault Koleos (FOTO)

U odnosu na prethodnika, novi Koleos je promenio svoju poziciju u gami Renault modela i pomerio se jedan stepenik naviše, s obzirom da se između dve generacije na tržištu pojavio novi kompaktni krosover Kadjar.

Automobil se stilski nadovezuje na modele Megane i Talisman, od kojih su preuzeti slični LED farovi i stop svetla.
Novi Koleos je dugačak 4.670 mm a širok 1.840 mm, dok je međuosovinsko rastojanje poraslo na 2.710 mm. Poređenja radi, prethodna generacija istog modela imala je dimenzije (d/š/v) 4.520/1.855/1.695 mm, a razmak između osovina iznosio je 2.690 mm.
Dok je Kadjar deklarisan više kao "urbani" krosover, Koleos može da se pohvali većim odstojanjem od zemlje (213 mm). Kako automobil deli istu mehaničku osnovu kao i Nissan X-Trail, pogon na sva 4 točka preuzet je od ovog japanskog proizvođača. Vozač može da bira između tri moda: 2WD, 4WD AUTO i 4WD LOCK, a na raspolaganju su i brojni sistemi aisstencije.
Novi Koleos opremljen je, između ostalog, tehnologijom automatskog kočenja u slučaju opsnosti od sudara, upozorenjem na neželjeno napuštnje saobraćajne trake, sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova, prednjim i zadnjim parking senzorima, asistencijom prilikom parkiranja, zadnjom kamerom, automatskim regulatorom uključivanja/isključivanja dugih svetala...
Putnici mogu da uživaju u R-Link 2 multimedijalnom uređaju (dostupan u višim paketima opreme), Bose audio sistemu i drugim pogodnostima, a tokom hladnih zimskih dana vozač može da uključi grejač u volanu.

Renault za sada nije objavio podatke o motorima, a njihov odabir zavisiće od tržišta do tržišta. Francuski proizvođač saopštio je da će Koleos biti dostupan u 80-ak zemalja širom sveta, uključujući i Kinu gde će se sklapati verzija za domaće tržište. Model za ostatak sveta proizvodiće se u Južnoj Koreji.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: