Najbolji auto godine u svetu je Mazda MX-5!

U tradicionalnom godišnjem izboru za najbolji svetski automobil, čije finale je održano na sajmu automobila u Njujorku, pobedila je Mazda MX-5. Ovaj automobil osvojio je još jedno priznanje - za najbolje dizajnirani model.

Podeli
Mazda MX-5
Mazda MX-5

Za titulu "Svetski auto 2016. godine" (World Car of the Year 2016) pored Mazde MX-5 konkurisalo je još dvoje finalista - Audi A4/A4 Avant i Mercedes GLC. Osim ukupnog pobednika, izabrani su i najbolji modeli u kategorijama luksuzni, sportski, ekološki i najbolje dizajnirani automobil.

Tutulom najboljeg luksuznog automobila nagrađen je novi BMW Serije 7, koji je pobedio ispred Audija Q7 i Volvoa XC90.

Priznanje za najbolji među sportskim modelima pripalo je Audiju R8, koji je trijumfovao u konkurenciji Honde Civic Type R i modela Mercedes AMG C63 Coupe.

BMW Serije 7
BMW Serije 7

Toyota Mirai sa pognom na vodonične gorivne ćelije, koja umesto štetnih izduvnih gasova u atmosferu emituje samo čistu vodenu paru, proglašena je za "svetski automobil godine sa najboljim ekološkim karakteristikama". Pored nje, finalisti u ovoj kategoriji bili su elektromobil sa produženim radijusom kretanja - Chevrolet Volt, i još jedan Toyotin model - Prius hibrid četvrte generacije.

Audi R8 Coupe
Audi R8 Coupe

Na kraju, priznanje za najbolje dizajnirani automobil za 2016. pripalo je takođe Mazdi MX-5, koja je odnela pobedu ispred još jedne Mazde, SUV modela CX-3, i Jaguara XE.

Podsećamo, pored Mazde MX-5, na nedavno održanom BG Car Show 2016. publika je mogla da vidi još nekoliko modela koji su se takmičili za nagrade u Njujorku. Pod kupolama Beogradskog sajma bili su izloženi i novi Audi A4, Audi Q7, Mercedes GLC, Volvo XC90, Mazda CX-3, kao i Toyotini ekološki modeli - Mirai i Prius.

Toyota Mirai
Toyota Mirai

Prethodni pobednik izbora za najbolji auto godine u svetu bio je Mercedes C klase.

Iako je teško zadovoljiti celokupnu automobilsku javnost, čini se da je međunarodni žiri novinara, koji je odlučivao o pobednicima na ovogodišnjem izboru za Svetski auto godine, u dobroj meri pogodio ukuse publike. Šta vi mislite?

Aktuelno

Šta znamo o novom Teslinom Modelu 3 uoči premijere?

Tesla Motors predstaviće 31. marta dugo najavljivani Model 3 koji bi nižom cenom od ostalih modela ovog proizvođača trebalo da elektromobile učini pristupačnijim većem broju kupaca. Iako još uvek nije poznato kako će Model 3 izgledati, Blumberg sumira šta smo do sada saznali o ovom automobilu.

Aktuelno četvrtak 31.03. 10:05 Komentara: 14

VW, Seat i Audi na BG Car Show

Na sajmu automobila u Beogradu, generalni zastupnik za vozila marki Volkswagen, Audi i Seat, kompanija Porsche SCG, predstavila je svoje modele u halama 1 i 4. Pored ovih brendova, posetioci imaju priliku da vide i dva ekskluziviteta luksuzne marke Bentley - Continental GT i Flying Spur.

Aktuelno utorak 22.03. 13:30 Komentara: 39

Sajamske ponude za Ford, Infiniti i Volvo

Ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser automobila marki Ford, Infiniti i Volvo, kompanija Grand Motors, na manifestaciji BG Car Show predstavila je atraktivne premijere kao što su novi Ford Mustang, Infiniti Q30 i Volvo XC90. Za potencijalne kupce pripremljene su snižene cene i specijalni uslovi finansiranja za sve modele.

Aktuelno ponedeljak 21.03. 14:10 Komentara: 4
strana 1 od 11 idi na stranu