Vodič za Sajam automobila u Ženevi 2016.

Novo, 86. izdanje jednog od najznačajnijih sajmova automobila na svetu održava se od 1. do 13. marta. Mnogi proizvođači već su najavili novitete kojma će se predstaviti publici u Ženevi, a neki će to učiniti uoči samog početka ove manifestacije. Saznajte koje nas premijere očekuje na ovogodišnjem salonu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.02.2016.

12:55

Vodič za Sajam automobila u Ženevi 2016.
Lexus LC500h

Najveći svetski sajam automobila u prvoj polovini 2016. godine biće otvoren za publiku od 3 do 13. marta, dok su 1. i 2. rezervisani za medijska dešavanja. Posetioci će moći da vide veliki broj evropskih i svetskih premijera novih ili restilizovanih modela, kao i konceptne automobile koji pružaju pogled u budućnost auto-industrije.

O pojedinim novitetima već ste mogli da čitate na našem sajtu, a ovog puta ukratko vas podsećamo na neke od najvažnijih model koji će premijerno biti izloženi u Ženevi.
Maserati Levante
Zvezda Mercedesovog štanda biće C klasa kabriolet, Audi predstavlja novi mali krosover - Q2, Volvo nastupa sa luksuznim karavanom V90, Lexus sa hibridnim sportskim kupeom LC500h, a Maserati u Ženevu stiže da produkcijskom verzijom dugo najavljivanog krosover/SUV modela Levante.
Volvo V90
Nakon što je 2015. predstavio konceptnu verziju svog prvog SUV vozila, Seat na ženevski salon dolazi sa gotovim modelom Ateca, spremnim za proizvodnju.

FIAT bi posle limuzinske verzije trebalo da izloži hečbek i karavan varijantu novog Tipa, a Kia mali SUV pod imenom Niro, ali i Optimu karavan.
Renault Scenic
Opel će u Ženevi imati premijeru novog električnog automobila, Ampere-e, ali i restilizovane Mokke. Dve značajne premijere najavio je i Renault - posetioci će moći da vide karavan verziju nove generacije modela Megane, kao i potpuno novi Scenic.
Aston Martin DB11
Toyota izlaže mali, sportski krosover, C-HR, a Volkwagen redizajnirani model Up!.

Posebnu poslasticu za fanove sportskih automobila predstavljaće premijera Bugattija Chiron (naslednik Veyrona), kao i debi Aston Martina DB11 i jubilarnog maloserijskog Lamborghinija Centenario.
Rimac Concept One
Ferrari izlaže restilizovani FF, pod novom oznakom - GTC4 Lusso, a Porsche redizajnirani Boxster, koji je u nazivu dobio dodatak "718".

Pored već čuvenih imena, treba pomenuti i senzaciju iz Hrvatske - produkcijsku verziju supersportskog elektromobila Rimac Concept One.
Škoda Vision S koncept
Kao i na prethodnim sajmovima, i na ovogodišnjem publika će moći da zaviri u budućnost auto-industrije kroz brojne konceptne automobile i dizejnerske studije.

Škoda predstavlja SUV koncept Vision S, a Opel retro-futuristički dvosed GT. Renault izlaže koncept kojim najavljuje obnovu sportskog i trkačkog brenda Alpine, dok Honda prototipom Civic Hatchback pruža uvid u dizajn nove generacije ovog automobila.
Opel GT koncept
Više detalja o premijerama i događanjima sa ženevskog salona možete pratiti na našem sajtu od 1. do 13. marta 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: