Alfa Romeo Giulietta za 2016. (FOTO)

Italijanski proizvođač objavio je tehničke detalje i fotografije osvežene Giuliette koja uskoro stiže u prodaje salone. Pored kozmetički promena, predstavljen je i novi 1.6 dizelaš sa 120 ks kao i novi automatski TCT menjač.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2016.

11:28

Alfa Romeo Giulietta za 2016. (FOTO)

Alfin kompaktni hečbek od 2016. prodavaće se u restilizovanoj verziji, ali su dizajnerske promene na spoljašnjosti automobila minimalne.

Verovatno u nameri da unapredi sportski izgled vozila, Alfa Romeo je staru masku sa vodoravno postavljenim lajsnama zamenio "mrežastom" rešetkom, a manje stilske izmene izvedene su i na prednjem braniku. Stari, šarmantni Giulietta logo, koji se nalazio na centralnoj poziciji vrata prtljažnika, neposredno ispod Alfine značke, zamenjen je novim po ugledu na oznaku Giulia koja krasi tu limuzinu.
U Evropi na raspolaganju su tri paketa, od kojih se izdvaja Veloce. Ova verzija ima dodatne sportske detalje, poput crvenih ukrasnih elemanata, "zatamnjenih" farova i okvira prozora, specijalnih 17 inčnih alu felni, difuzora na zadnjem braniku...

U kabini u ponudi je novi, poboljšani Uconnet multimedijalni sistem, čiji je ekran, za razliku od prethodne verzije gde je bio izdvojen na vrhu komandne table, sada ugrađen ispod ventilacionih otvora na centralnoj konzoli. Unapređeni su i sadržaji i funkcije, pa su kupcima u vožnji dostupni Facebook, Twitter, Deezer, TuneIn, TomTom navigacija...
Paleta motora obuhvata četiri benzinca i tri dizelaša. Oni koji preferiraju benzinsku varijantu, mogu da računaju na bazni 1.4 TB sa 120 ks i 215 Nm, dok je MultiAir motor iste zapremine, na raspolaganju u dve varijante - sa 150 ks i 170 ks (u oba slučaja maksimalni obrtni moment iznosi 230 Nm).

Osnovni 1.4 benzinac isporučuje se i u opciji sa pogonom na tečni naftni gas.
U vrhu ponude nalazi se Giulietta pogonjena 1.75 litarskim turbo benzincem sa 240 "konja" i 300 Nm (340 Nm uz "overboost"). Ova verzija od 0 do 100 km/h stiže za 6 s, a maksimalna brzina je 243 km/h.

Kupci koji se odluče za dizel motor biraće između nove, 1.6 JTDM jedinice sa 120 ks i 280 Nm, i 2.0 JTDM agregata koji u slabijoj verziji isporučuje 150 a u jačoj 175 ks.
Giulietta Veloce sa naglašenim sportskim imidžom
Restilizovana Giulietta imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženev. Cena ovog modela u Italiji iznosi od 22.200, do 34.900 za top verziju sa 240 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: