Volvo S90 - nova luksuzna limuzina sa severa (FOTO)

Volvo je objavio zvanične fotografije i pojedine tehničke detalje nove limuzine koja će u vrhu ponude zameniti odlazeći S80.

Podeli

Posle SUV modela XC90, Volvo nastavlja obnovu svoje game. Kompanija je iskoristila smenu generacija limuzine S80 da joj promeni i oznaku, pa najveći sedan sada u nazivu ima broj 90.

Proizvođač je potpuno promešao karte, tako da je pred nama vozilo koje je se znatno razlikuje od prethodnika. Obeležja novog dizajna su specifična LED dnevna svetla (takozvani "Torov čekić") i konkavana maska hladnjaka.

Pozadi su to stop svetla u obliku slova "C".

Volvo S90 postavljen je na novu, SPA mehaničku platformu, predstavljenu na XC90, a od ovog SUV modela preuzeta je i paleta motora, uključujući i T8 "Plug-In" hibridnu verziju sa 407 ks.

Četvorocilindarskom turbo benzincu pomoć pruža elektromotor, a snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću osmostepenog automatskog menjača.

Volvo S90 krcat je elektronskim sistemima asistencije, među kojima se izdvaja Pilot Assist. Ovaj sistem omogućava vozilu da se na autoputu zadrži u okvirima saobraćajne trake kojom se kreće.

Funkcioniše pri brzinama do 130 km/h tako što prati linije na kolovozu i po potrebi automatski koriguje pravac kretanja automobila.

Pilot Assist je deo strategije "Vision 2020" koja ima za cilj da ni jedna osoba ne pogine u novim Volvo modelima od 2020. godine.

Nova limuzina je opremljena i tehnologijom koja otkriva prisustvo velikih životinja (poput konja ili losa) na putu ispred vozila u dnevnim, ali i noćnim uslovima vožnje.

Sistem najpre upozorava vozača a zatim preventivno koči vozilo kako bi sprečio da automobil udari životinju.

Volvo ovog puta nije otkrio previše detalja o novoj limuzini, pa će ostale specifikacije biti poznate tek početkom januara 2016. kada će se na sajmu u Detroitu održati svetska premijera modela S90.

Do tada uživajte u fotografijama Volvoa S90.

Aktuelno

Koja prava imaju vozači invalidi i kako da ih ostvare

Osobe sa invaliditetom imaju popust ili su oslobođeni poreza na upotrebu vozila (prilikom registracije), PDV-a (pri nabavci automobila), carine, putarine, naknade za parkiranje i obaveznog osiguranja. Međutim, birokratija i u ovom slučaju može da zagorča život. Sajt Polovni automobili pokušao je da konkretnim objašnjenjima olakša osobama sa invaliditetom ostvarivanje njihovih prava.

Aktuelno ponedeljak 21.12. 14:25 Komentara: 30
strana 1 od 10 idi na stranu