Kako je VW varao na testu emisije štetnih gasova?

Otkako je otkriveno da je Volkswagen lažirao podatke o štetnoj emisiji dizel motora na svojim vozilima, mnogi su se pitali na koji način je ovaj proizvođač uspeo da prevari američku Agenciju za zaštitu okoline (EPA). Consumer Reports objašnjava kako su automobili koncerna VW u stanju da na testu pokažu manje zagađenje od stvarnog.

Podeli

Prilikom testova u kontrolisanim uslovima, merni uređaji pokazivali su da motor emituje dozvoljene količine štetnih azotnih oksida.

Međutim ispostavilo se da tokom svakodnevne vožnje gradskim ulicama ili autoputem, Volkswagenov dizelaš ispušta znatno veće količine opasnih gasova nego što je dozvoljeno.

Kako automobil zna kada ga ispituje EPA, a kada ne? Američki sajt koji se bavi testiranjem i upoređivanjem proizvoda na tržištu SAD, Consumer Reports, objašnjava da se tajna krije u takozvanom "test modu".

Pošto se vozila ispituju u kontrolisanim, laboratorijskim uslovima, a ne na putu u vožnji, automobil se tokom testa postavlja na valjke, slične onima koje viđamo na tehničkom pregledu.

Vozilo je oslonjeno na valjke pogonskim točkovima (u ovom slučaju prednjim), tako da se oni okreću u mestu kada se doda gas, pri čemu su zadnji točkovi nepokretni.

Tokom svakodnevne vožnje, bezbednosni elektronski sistemi u automobilu prepoznaju ovakvu situaciju kao potencijalnu opasnost i automatski se uključuju.

Da bi test mogao da se obavi, potrebno je aktivirati "test mod" koji onemogućava da se tokom laboratorijskog ispitivanja uključi kontrola proklizavanja ili kontorla stabilnosti.

Kada se test završi i izmere svi potrebni parametri, zaposleni u EPA deaktiviraju "test mod" i automobil može normalno da se vozi.

Sam po sebi, "test mod" nije sporan, s obzirom da ga koriste i drugi proizvođači automobila u svojim vozilima. Međutim, razlika je u tome što ga je Volkswagen zloupotrebio za prevaru - zahvaljujući softverskom rešenju, prilikom merenja se registruju manje emisije štetnih gasova, nego u stvarnim uslovima vožnje.

Aktuelno

Koji modeli konkurišu za najbolji auto godine u svetu?

Izbor za "Svetski automobil godine 2016" (World Car of the Year 2016) zvanično je počeo objavljivanjem liste kandidata. Imena troje finalista biće saopštena na salonu automobila u Ženevi, u martu 2016, dok će se proglašenje pobednika obaviti na auto-salonu u Njujorku, u aprilu iste godine.

Aktuelno utorak 29.09. 15:01 Komentara: 48

Holanđani dobijaju prvi taksi bez vozača

Da je uvođenje vozila sa auto-pilotom u svakodnevni saobraćaj bliže nego što se misli, pokazuje primer iz Holandije. U novembru će u toj zemlji početi da saobraćaju prva električna robotizovana WEpod vozila, a korisnici će moći da ih rezervišu pomoću posebne smartfon aplikacije.

Aktuelno petak 25.09. 11:05 Komentara: 20

Afera Volkswagen: Najskuplje je iznevereno poverenje

Stvari su se odlično odvijale po Volkswagen u 2015. Nemačka grupacija završila je prvu polovinu godine kao najprodavaniji proizvođač automobila u svetu, prestigavši najjvećeg rivala, kompaniju Toyota. Izgledalo je da će Volkswagen na kraju 2015. konačno stići do toliko željene pozicije broj 1 u svetu, kad je usledio hladan tuš iz Amerike.

Aktuelno utorak 22.09. 15:08 Komentara: 77
strana 1 od 12 idi na stranu