Novi Hyundai Tucson stigao u Srbiju

Distributer Hyundai vozila za Srbiju, Adriatic Motors, predstavio je u Beogradu novi SUV model Tucson, koji stiže kao zamena za ix35.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 18.09.2015.

14:13

Default images

Ova godina je izuzetno značajna za marku Hyundai u Srbiji, s obzirom da korejski proizvođač ima novog distributera u našoj zemlji - kompaniju Adriatic Motors Beograd, u vlasništvu Taavura Holdingsa.

U automobilskoj industriji, kompanija Taavura predstavlja nekoliko brendova u velikom broju zemalja. Na Balkanu posluje u sedam zemalja i na godišnjem nivou ostvaruje prodaju od oko 14.000 automobila.

Na tržištu Srbije kompanija je prisutna sa drugim automobilskim brendovima od 2002. godine.
Potpuno novi Tucson koji je stigao u našu zemlju, imao je svetsku premijeru na sajmu u Ženevi u martu 2015.

Prednjim delom dominira Hyundai potpis - šestougaona prednja maska i novi LED farovi. Pomeranjem stuba A u nazad postignuto je vizuelno razdvajanje od duge haube.

Oblik lukova točkova doprinosi agilnijem i dinamičnijem izgledu, čak i kada automobil nije u pokretu. Na zadnjem delu automobila ističe se dizajn horizontalnih linija (dodatno naglašen zadnjim stop svetlima) koje proizilaze iz lukova iznad zadnjih točkova.

Tucson će na tržištu Evrope biti dostupan u 11 novih nijansi eksterijera.
Upotrebom novih tkanina u unutrašnjosti vozila i materijala mekih na dodir, enterijer je pretrpeo velike promene.

Prednja sedišta imaju duži sedalni deo, a kao dodatna opcija mogu se poručiti i sa električnim podešavanjem, sa memorijom položaja, grejačima i ventilacijom.

Takođe, među opcijama je i grejanje zadnjih sedišta sa sistemom za podešavanje naslona kao i potpuno novi sistem ventilacije koji dodatno doprinosi udobnosti za putnike na zadnjim sedištima.
Novi Tuson je proizveden na potpuno novoj platformi koja je omogućila da ovaj SUV ima prostraniju unutrašnjost, uz zapreminu prtljažnika od 513 litara.

Praktične funkcije uključuju otvaranje vrata prtljažnika daljinskim putem, startovanje motora bez ključa, elektronsku ručnu kočnicu i Smart Parking Assist sistem. Kada su u pitanju sistemi aktivne i pasivne bezbednosti novi Tucson ima opcioni, potpuno nezavisni sistem kočenja u hitnim slučajevima.

Sistem aktivira automatsko kočenje kada god detektuje da je prilazna brzina vozila pešacima ili vozilu koje se kreće nebezbedna.
Dodatno, na raspolaganju je i LKAS (Lane Keeping Assist System) sistem za aktivno držanje pravca vožnje u granicama linija na kolovozu, koji aktivno, koriguje putanju vozila i ne dozvoljava napuštanje kolovozne trake u kojoj se nalazi.

U ponudi je i RCTA (Rear-Cross Traffic Alert System) koji pomoću radara skenira saobraćaj iza vozila i do 180° i upozorava na automobile koja se približavaju zadnjem kraju.

Pored toga, tu je i BSD (Blind Spot Detection system) za upozorenje vozača o vozilu koje se nalazi u mrtvom uglu, signalizirajući na vozilo koje se primiče.

Speed Limit Information Function prati lokalna ograničenja brzine i daje informaciju vozaču o njima, dok AHS (Active Hood System) sistem aktivnog otvaranja haube motora koja izdizanjem u slučaju saobraćajne nezgode sa pešakom ili biciklistom ublažava udarac tela o haubu.
U ponudi su dva benzinska motora, 1.6 GDI sa 132 KS i 1.6 T-GDI sa 175 KS.

Pored njih, kupci mogu da se opredele i za jedan od tri dizel motora. Na raspolaganju su 1.7 litarski agregat sa 115 KS, te dvolitarski sa 136 KS i 186 KS.

Snaga se na točkove prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog ili automatskog menjača, ili putem transmisije sa dvostrukim kvačilom i sedam stepeni prenosa a osim verzije sa prednjim pogonom, dostupan je i model 4x4.

Novi Tucson za evropsko tržište proizvodi se u fabrici u Češkoj. Cena najjeftinije verzije u Srbiji trenutno iznosi 17.990 evra, a reč je o 1.6 litarskim benzincu sa 132 KS i manuelnim šestostepenim menjačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: