Vodič za Sajam automobila u Ženevi 2015.

Do početka jednog od najznačajnijih sajmova automobila u 2015. godini preostalo je nekoliko dana. Većina proizvođača već je najavila novitete koje će predstaviti publici u Ženevi, a neki će to učiniti uoči samog početka ove manifestacije. Saznajte koje nas premijere očekuje na ovogodišnjem salonu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

17:17

Default images
Audi Prologue Avant Concept

Najveći svetski sajam automobila u prvoj polovini godine biće otvoren za publiku od 5. do 15. marta, dok su 3. i 4. rezervisani za medijska dešavanja.

Na 85. međunarodnom auto-salonu, "Geneva Motor Show 2015," posetioci će moći da vide veliki broj evropskih i svetskih premijera novih ili restilizovanih modela, kao i uvek atraktivne konceptne automobile koji pružaju pogled u budućnost u auto-industriji.
BMW Serije 2 Gran Tourer
Luksuzni automobilski brendovi, poput Audija, BMW-a, Mercedesa, izložiće svoje najnovije modele.

Audi u Ženevi predstavlja drugu generaciju super-sportskog automobila R8, BMW dolazi sa novim mini-vanom u koji može da se smesti 7 putnika - Serijom 2 Gran Tourer, dok je Mercedes odabrao ženevski sajam za premijeru super luksuzne S klase - produžene limuzine Maybach Pullman.
Škoda Superb
Nekoliko proizvođača automobila čiji modeli pripadaju srednjoj klasi predstaviće zanimljive novitete.

Škoda će izložiti treću generaciju limuzine Superb, na Volkswagenovom štandu posetioci će moći da vide novi Touran, evropsku premijeru imaće sportski karavan - Subaru Levorg, a Toyota predstavlja restilizovane modele Auris i Avensis.
Opel Karl
Među malim i super-mini automobilima, izdvaja se nova Honda Jazz, zatim potpuno novi mali gradski model Opel Karl, dok je Peugeot restilizovao 208-icu, a Kia model Picanto.
Renault Kadjar
Ubrzano rastući segment krosover i SUV vozila biće bogatiji za obnovljenu Hondu HR-V, novu generaciji Hyundaija Tucson, koji će zameniti aktuelni model ix35, potpuno novi SUV - Renault Kadjar, prvi krosover marke Seat, SsangYong Tivoli, kao i osveženi Range Rover Evoque.
Ford Focus RS
Među novitetima u klasi sportskih automobila nalaze se Audi RS3 Sportback, Ford Focus RS, Honda Type R, Opel Corsa OPC.
Ferrari 488GT
Najveće zvezde svakako su super-sportski modeli, a pored pomenutog Audija R8 tu su i Ferrari 488GTB, Ford GT Concept, McLaren 675LT, Porsche Cayman GT4, Honda NSX, Lotus Evora 400.
Infiniti QX30 Concept
Kao i na prethodnim sajmovima, i na ovogodišnjem publika će moći da zaviri u budućnost auto-industrije kroz brojne konceptne automobile i dizejnerske studije.

Štandove poznatih svetskih proizvođača krasiće koncepti - Audi Prologue Avant, Infiniti QX30, Kia Sportspace, Nissan Sway i mnogi drugi.
Kia Sportspace Concept
Više datalja o premijerama i događanjima sa ženevskog salona možete pratiti na našem sajtu tokom održavanja ove manifestacije, od 3. do 15. marta 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: