Premijera novog Opel Vivara i unapređenog Movana

Na izložbi dostavnih vozila koja se od 29. aprila do 1. maja održava u Birmingemu, Opel je prvi put u javnosti prikazao novu generaciju modela Vivaro. Na istoj manifestaciji predstavljen je i unapređeni Opel Movano sa novim, štedljivijim motorima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

13:34

Default images

Druga generacija modela Vivaro uz potpuno novi dizajn donosi i raznovrsne varijante teretnog prostora koji je sada duži, čime je omogućen veći tovarni kapacitet i prostraniji enterijer.

Osim toga, Vivaro je opremljen najsavremenijim IntelliLink multimedijalnim sistemom sa navigacijom.
Pod njegovom haubom se nalaze potpuno novi dizel motori sa smanjenom potrošnjom goriva od 5,7 litara na 100 kilometara, te sa emisijom ugljen-dioksida sniženom na 149g/km. Reč je o četvorocilindričnom 1.6 litarskom turbo-punjenom dizelašu sa oznakom CDTI, koji će biti dostupan i u BiTurbo verziji.

Za potrebe razvoja i proizvodnje novog Vivara, Opel je uložio 95 miliona evra u svoj pogon u Lutonu u Velikoj Britaniji i izvršio promenu strukture organizacije odeljenja dostavnih vozila.
Opel Movano koji je izložen u Birmengemu poseduje najsavremeniju BiTurbo dizel tehnologiju koja značajno smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova – a, samim tim, i troškove upotrebe.

Nova paleta motora modela Movano sada obuhvata pet turbo dizel jedinica, uključujući i dva najsavremenija, potpuno nova 2.3 litarska BiTurbo motora. Verzija sa 100 kW/136ks i obrtnim momentom od 340 Nm smanjuje emisiju na 180 grama CO2 po kilometru, zahvaljujući Stop/Start tehnologiji, koja predstavlja standardan deo opreme.

Najjača BiTurbo varijanta, sa120 kW/163ks i obrtnim momentom od 360 Nm, podiže snagu Movana za 13 ks i daje mu 10 Nm obrtnog momenta više nego što je imao pre. Sa Stop/Start sistemom kao standardnom funkcijom, omogućeno je smanjenje emisije ugljen-dioksida ali i potrošnje goriva, i to za 1,5 litara dizela na 100 kilometara, ili 18 odsto.
Poput Vivara, Movano je unapređen i po pitanju sigurnosti. Ovo poboljšanje, na primer, podrazumeva ESC kao standardnu funkciju, zajedno sa nizom pomoćnih funkcija za vožnju, kao i retrovizor za mrtav ugao, na štitniku za sunce ispred suvozača, radi bolje ukupne vidljivosti.

Novi Opel Vivaro i model Movano sa novim motorima, kao i dodatnim sigurnosnim i multimedijalnim funkcijama naći će se na tržištu krajem leta 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: