Pojedini putevi neprohodni zbog visokih snežnih nanosa

U istočnim krajevima Srbije i u Vojvodini jak vetar, povremeno čak i orkanske snage, stvara snežne smetove, a pojedini putni pravci su zbog visokih snežnih nanosa neprohodni, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Najteža situacija je na putu Zrenjanin - Beograd gde je zavejano pedesetak vozila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

09:10

Default images

Zbog ovakvih vremenskih prilika povećan je broj vozila koja su sletela sa puta ili preprečila kolovoz. Tako je od četvrtka uveče kod Stajićeva u Banatu zavejana kolona od 50 vozila a put Zrenjanin-Beograd, na deonici Stajićevo - Perlez, neprohodan je zbog dva šlepera koja su se poprečila i blokirala put.

Goran Nikolić iz Sektora za vandredne situacije izjavio je da su na toj deonici smetovi i preko dva metra, što otežava pružanje pomoći. On je dodao da iz kolone u četvrtak uveče evakuisano oko 40 đaka i neki putnici koji su hteli da napuste vozila. Nikolić kaže da je spasavanje zavejanih ljudi otežano usled loših vremenskih uslova.

Ekipe su cele noći na terenu, kaže on, ali vetar ne prestaje i raščišćavanje ide jako teško.
Foto: Tanjug
Za šlepere i kamione sa prikolicom saobraćaj je obustavljen na putu od Zrenjanina do mosta Čenta u oba smera, a "Putevi Srbije" predlažu zaustavljanje vozila u Zrenjaninu, Bulevar Veljka Vlahovica (izlaz ka Novom Sadu), ulici Miletićeva, kao i dve trake izlaza ka Srpskoj Crnji, a iz pravca Beograda kod skretanja za Farkaždin.

I na deonici Vatin - Pančevo, u oba smera je zaustavljen saobraćaj za teretna vozila, a alternativni pravci i mesta za isključenje su napuštena benzinska stanica u Vladimirovcu, terminal 1 kod graničnog prelaza, obilaznica oko Vršca.

Na području Velikog Gradišta jak vetar takođe stvara snežne nanose zbog čega se saobraćaj otežano obavlja.

Na autoputevima u Srbiji kolovozi su delimično vlažni, a zaostalog snega na kolovozima ima na putevima drugog i trećeg prioriteta u regionima Vranja, Niša, Požarevca, Kolubare, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Beograda.

Zbog niskih temperatura izražena je opasnost od poledice, a najkritičnije deonice pod ledom su na prilazima Divčibarama i Kopaoniku.

JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da zbog veoma nepovoljne vremenske situacije, košave koja duva orkanskom jačinom i pravi smetove, kao i pojave leda na većem delu putne mreže teritorije Republike Srbije, na put ne kreću bez preke potrebe.

Izvor: B92, Studio B, Tanjug

Pogledajte fotografije koje su u petak 31. januara snimljene na putu Novi Sad - Zrenjanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: