Koji model je bio najprodavaniji na svetu u 2013?

Iako ćemo na konačne rezultate za čitavu godinu morati da sačekamo još neko vreme, prema podacima koje je prikupio Ford, njegov model Focus bio je globalno najprodavanije vozilo u prvih devet meseci 2013.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2014.

09:21

Default images

Pozivajući se na informacije američke agencije Polk, koja se bavi prikupljanjem i analizom podataka sa automobilskih tržišta, Ford je saopštio da je od januara do septembra 2013. širom sveta registrovano 856.587 novih Focusa, što predstavlja povećanje od 16,1 odsto u odnosu na isti period 2012. godine.

Kina je dala najveći doprinos tom uspehu, sa 303.481 novih registracija, što predstavlja rast od čak 85 odsto u odnosu na uporedivi period prethodne godine. Prema anketama, kupci Focusa navode spoljašnji izgled vozila i nivo opreme kao neke od ključnih razloga za njegovu kupovinu.

"Naš uspeh sa Focusom donosi sve više i više kupaca širom sveta i podvlači snagu naše strategije 'Jedan Ford'“, izjavio je Džim Farli (Jim Farley), Fordov potpredsednik za globalni marketing, prodaju i servis.

U Fordu kažu da, zahvaljujući strategiji "Jedan Ford" i globalnoj viziji proizvoda, kompanija sada ima dva od prvih pet najprodavanijih automobila u svetu, Focus i Fiestu, sa kombinovanim registracijama u periodu januar-septembar 2013. od 1.402.555 vozila, a na osnovu Polk podataka.

Osim toga, Focus nosi titulu najprodavanijeg putničkog vozila u Kini, dok Fiesta nastavlja sa reputacijom najprodavanijeg malog automobila u Evropi, pohvalili su se u američkoj kompaniji.

Nakon ove vesti, preostaje nam da sačekamo da Toyota objavi rezultate prodaje Corolle, s obzirom da su dva proizvođača osporavala jedan drugom titulu najprodavanijeg modela automobila i u 2012, ali i u prvoj polovini 2013. godine. Ford je i tada tvrdio da je to Focus, pozivajući se na podatke Polka, a Toyota da je najprodavanija na svetu Corolla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: