Koji modeli se nisu proslavili na novom EuroNCAP testu?

Na nedavno održanim testovima koje sporovodi EuroNCAP ispitane su bezbednosne karakteristike 11 modela, od kojih su njih 6 osvojili maksimalnih pet zvezdica, dok ostali nisu ispunili najstrože kriterijume te organizacije.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

15:05

Default images

Nekada je glavna vest bila da li je neki novi model automobila uspeo da dobije najvišu ocenu na EuroNCAP testovima.

Unapređenjem sistema aktivne i pasivne bezbednosti i predviđanjem uslova koje vozilo mora da ispuni kako bi na testu dobilo maksimalnih 5 zvezdica, proizvođači su postigli da većina novih modela bez problema ispuni zadate norme, ali i da vest sada bude kada neki od njih to ne uspe.

Ovoga puta, to se dogodilo u pet slučajeva. Pored modela BMW i3, sa samo 4 zvezdice na najnovijim testovima simuliranih sudara ocenjeni su i Ford EcoSport SUV, novi Nissan Note i Volkswagenov kombi T5, dok je na ponovljenom testiranju Mercedes Citan popravio ocenu sa prethodne 3, na 4 zvezdice.

Sa druge strane, 6 novih modela dobilo je maksimalnih 5 EuroNCAP zvezdica. Najvišu ocenu zaslužili su: Infiniti Q50, Maserati Ghibli, nova Mazda3, Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid i Peugeot 308, kao i Ford Tourneo Connect.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: