Saobraćaj usporen zbog snega

Zbog snežnih padavina, saobraćaj je u sredu ujutru usporen i otežan na skoro celoj putnoj mreži na području Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). U Beogradu, ulice su prohodne i saobraćaj se odvija otežano, ali bez većih zastoja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2013.

08:16

Default images

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na autoputevima, kao i na putevima prvog prioriteta u nižim predelima, kolovoz je samo mokar, dok na putevima prvog prioriteta u višim predelima ima snežnog pokrivača u raskvašenom stanju visine do tri centimetra, pa je saobraćaj usporen.

U sredu ujutru, sneg umerenog intenziteta pada na području Valjeva, Užica, Zlatibora, Ivanjice, Kruševca Leskovca, Vranja i Majdanpeka. Zbog snežne mećave i jakog vetra saobraćaj je veoma otežan na prevoju Čestobrodica na putu Paraćin - Zaječar, preko Popadije i Tresibabe, gde je obavezna upotreba lanaca. Na ostalim putevima prvog prioriteta saobraćaj se obavlja bez prekida, ali usporeno.

Na putevima drugog prioriteta u nižim predelima, kolovoz je mokar ili mestimično pod raskvašenim snegom, dok u planinskim predelima i preko planinskih prevoja na kolovozu ima snega do pet centimetara, a saobraćaj je na ovim putevima otežan. Temperaturne razlike i padavine uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Uprkos snegu koji u Beogradu pada od ranih popodnevnih sati u utorak, sve ulice u gradu su prohodne i saobraćaj se odvija otežano ali bez većih zastoja.

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će i u sredu biti oblačno i hladno, sa snegom, tokom dana uz povećanje visine snežnog pokrivača, a u planinama će se stvarati snežni nanosi. Više padavina očekuje se u centralnim i južnim krajevima zemlje, a vetar će biti slab i umeren, uglavnom severni i severoistočni.

I u Beogradu će u sredu biti oblačno i hladno, sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača. Prestanak padavina očekuje se tek u četvrtak, pa se vozačima savetuje da budu oprezni i prilagode brzinu uslovima na putu.

Pre polaska na put očistite svoj automobil od naslaga snega. Na taj način poboljšaćete preglednost u vožnji i sprečićete da sneg koji pada sa vašeg automobila ometa druge vozače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: