Menjanje guma u poslednji čas - do 40 vozila na čekanju

Krajem novembra očekuju nas naglo zahlađenje i padavine. Zimske gume biće obavezne, a putari kažu da i pored teške finansijske situacije spremno dočekuju zimsku sezonu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.11.2013.

11:55

Default images

Većina vozača naslušaće se karakterističnog zvuka koji proizvode pneumatski pištolji u vulkanizerskim radnjama. Iako je 1. novembra trebalo zameniti letnje zimskim gumama, visoke temperature odložile su tu obavezu propisanu zakonom. Kao i uvek, najava snega i niskih temperatura označila je trku da se zamene gume u poslednji čas, pa sada vulkanizeri imaju pune ruke posla.



Vladimir Kačarević, šef servisa Beoguma kaže da je gužva neuobičajeno velika, izuzetno tokom vikenda, mada su i proteklih mesec dana svakodnevno imali gužvu. Tokom vikenda bilo je oko 40 vozila na čekanju.

Zbog navale onih koji u poslednji čas menjaju letnje pneumatike, većina vulkanizerskih radnji radi produženo čak i vikendom. Dotle oni koji treba da puteve održavaju prohodnim i čistim kažu da će svoj posao raditi najbolje što mogu, u skladu sa mogućnostima.

Putevi Srbije raspolagaće sa oko 67.000 tona soli i 160.000 tona rizle i kamenog agregata, kao i drugim agregatima. Novina je što će to javno preduzeće od ove godine, tokom zimskog održavanja za posipanje puteva prvog prioriteta koristiti samo so, umesto kombinacije soli i rizle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: