Nova Toyota Corolla stigla u Srbiju

Jedanaesta generacija najprodavanijeg automobila na svetu stigla je i na naše tržište. Nova Corolla u Srbiji može da se kupi po ceni od 14.990 evra koliko treba izdvojiti za model sa 1.33 litarskim benzincem koji proizvodi 99 ks.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

09:43

Default images

Nova Toyota Corolla za evropsko tržište predstavljena je početkom juna 2013, a od kraja septembra ovaj model dostupan je i kod nas. U odnosu na prethodnu generaciju, automobil ima duže međuosovinsko rastojanje, niže težište, manju masu i, kako objašnjavaju u Toyoti, bolje aerodinamičke performanse radi veće stabilnosti pri velikim brzinama.

Zahvaljujući boljem položaj vozača, unapređena je i ergonomija kabine, a u ponudu je uključen i novi Multidrive S CVT menjač sa sportskim režimom. Nova Corolla takođe ima lakšu, ali i čvršću strukturu karoserije, revidirano oslanjanje i direktnije upravljanje.

Konstruisana je da putnicima pruži najviše standarde aktivne i pasivne bezbednosti, uz veću zaštitu pešaka prilikom sudara, što je kao rezultat donelo maksimalnih 5 zvezdica na novom, strožem EuroNCAP programu testiranja bezbednosti.
U Toyoti navode da pogonske jedinice nove Corolle ima niže emisije i bolju ekonomičnost u potrošnji goriva. Asortiman motora se sastoji od 1.4 litarskog D-4D turbo-dizel motora i četiri benzinska motora: 1.33 litarskog Dual VVT-i agregata, 1.6 litarskog motora koji je dostupan sa Dual VVT-i i Valvematic sistemima, kao i novog 1.8 litarskog Dual VVT-i motora.

Osim 1.8 litarske Dual VVT-i verzije, koja je standardno opremljena novim Multidrive S automatskim CVT menjačem, svi ostali motori u ponudi upareni su sa manuelnim menjačem sa šest brzina. Takođe, 1.4 D-4D agregat na raspolaganju je i sa Toyotinim MultiMode automatizovanim manuelnim menjačem, dok obe 1.6 litarske varijante benzinskog motora opciono mogu da se naruče u kombinaciji sa Multimode S CVT transmisijom.

Svi motori usaglašeni su sa Euro 5+ standardima o emisijama.
Nova Toyota Corolla je u ponudi po ceni od 14.990 evra, za verziju sa benzinskim 1.33 VVT-i motorom, u osnovnom paketu opreme, Terra, koji pored ostalog uključuje klima uređaj, radio/CD/MP3 uređaj, audio komande na upravljaču, LED dnevna svetla, električne podizače prednjih stakala, 7 vazdušnih jastuka i napredne sisteme bezbednosti.

Cena za model sa dizel motorom kreće se od 18.300 evra.

Pročitajte više o novoj generaciji modela Toyota Corolla.

Pročitajte o istorijatu i najnovijem jubileju modela Corolla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: