Prvi test Alfe Romeo 4C

Pre nekoliko dana objavili smo foto galeriju novog Alfinog sportskog kupea zajedno sa karakteristikama modela. Vest je izazvala zabunu kod domaćih ljubitelja automobila, pre svega zbog maksimalne snage motora (240 ks) i zbog cene (oko 60.000 EUR). Možda će utisci koje su stekli novinari iz magazina Auto Week na prvoj test vožnji pomoći da bolje razumemo novi Alfin model.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 22.09.2013.

12:21

Default images

Sa početnom cenom između 50.000 i 60.000 evra Alfa 4C nije jeftin automobil, ali jeste najjeftiniji, potpuno nov sportski automobil koji dolazi iz Italije sa centralno postavljenim motorom.

U Alfi kažu da je 4C izuzetno važan za kompaniju i da je vesnik budućih Alfinih modela, pa je zanimljivo saznati šta o ovom autu imaju da kažu novinari, a ne Ferarrijevi saradnici poput Đankarla Fizikele. Test je sproveo holandski magazin Auto Week pa je i prilog na holandskom, ali postoji prevod na engleski jezik.
Novinar ističe da je primarni zadatak Alfe 4C da se probije na tržištu SAD, da auto izgleda sjajno i da ističe fantastičan odnos između maksimalne snage (240 ks) i izuzetno male mase za današnje standarde (895 kg). Ovaj odnos je povoljniji nego kod Lotusovih modela, koji su čuveni po svojoj maloj masi.

Naravno, utisci iz vožnje su mnogo važniji od brojki i slova na papiru. Novinar je odmah primetio da je automobil "nervozan" kada se brzo vozi i zbog prednjeg dela, koji je 20% lakši od zadnjeg, zahteva konstantnu pažnju vozača. Alfa 4C nije dobra drift mašina, ali je zato brza i stabilna tokom brze vožnje kroz krivine. Takođe, prema utiscima novinara sa ove vožnje, menjač nije loš, ali se bori sa promenama u niži stepen prenosa. Primetna je i turbo rupa, pa se snaga od određenog broja obrtaja brutalno isporučuje, što može biti nezgodno iznenađenje za vozača.

Pogledajte video prilog, pa da otvorimo novu rundu diskusije u komentarima, uzimajući nove informacije u obzir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: