Povratak Turaka stvorio gužve na naplatnim rampama

Zbog velike kolone vozila iz Turske koja je stvorena u petak na bugarskoj granici na ulasku u Srbiju, pojačan je intezitet saobraćaja na autoputu u smeru Niš-Beograd.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.08.2013.

16:16

Default images

U JP "Putevi Srbije" podsećaju da je propusna moć na naplatnoj stanici kod Niša 1.250 vozila na sat, a na naplatnoj stanici na ulazu u Beograd 2.300 vozila na sat, i da je zbog izuzetno pojačanog saobraćaja i gužvi na granici sa Bugarskom povećana frekvencija automobila na naplatnim rampama.

Zbog toga "Putevi Srbije" apeluju na vozače da u skladu sa svojim mogućnostima, a s obzirom na trenutnu situaciju, u petak izbegnu da na put kreću u toku dana već da pokušaju da to urade u kasnim večernjim časovima.

Sektor za naplatu putarine je preduzeo sve mere da prolazak vozila kroz naplatne stanice bude maksimalno ubrzan, kažu u tom preduzeću. Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa neprekidno bez pauze.

Naplatna stanica "Bubanj Potok", u delu namenjenom prolazu vozila koja dolaze iz smera Niša, radi punim kapacitetom, odnosno u funkciji je svih 13 traka, saopštavaju iz "Puteva Srbije". Uprkos tome, kako javlja Tanjug, zbog velikog priliva vozila na ulazu u Beograd iz smera Niša u petak popodne napravljena je dugačka kolona i čeka se i do sat vremena na prolazak naplatne rampe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: