Dacia Sandero - 4 zvezdice na EuroNCAP testu

Dačija će dugo pamtiti poslednji EuroNCAP test - novi Sandero je dobio svoje prve četiri zvezdice.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

09:17

Default images

Nissan Evalia je dobio samo tri zvezdice, dok su Renault Captur i Chevrolet Trax osvojili maksimalnih pet zvezdica.

Model Dacia Sandero dobio je rejting od 80 odsto za zaštitu odraslih putnika, 79 odsto za decu i 57 odsto za zaštitu pešaka. Sandero je dobio penale zbog toga što nema obaveštenja o nevezanim pojasevima na zadnjoj klupi, a nije dobro prošao ni sa sigurnosnim sistemima koji su dobili 55 odsto.

EuroNCAP je naveo da je kabina ostal stabilna prilikom frontalnog udara, a testiranje je pokazalo dobru zaštitu kolena i natkolenica vozača i putnika.

Nissan je dobio samo 68 odsto za odrasle, ali je ispred Dačije što se tiče zaštite dece i pešaka - 81 odsto, odnosno 67odsto.

Ocena sigurnosnih sistema je ista - 55 odsto. Evalija je dobila samo tri zvezdice jer je kabina ocenjena kao nestabilna: "podni panel se odvojio od osnove A stuba, dok su brojni varovi između pragova i poda popucali. Prilikom sudara došlo je i do savijanja pragova", navodi EuroNCAP.

Osim toga, prostor za vozačeve noge je takođe pukao i bio nestabilan, a "zaštita vozača je uglavnom marginalna".

Renault Captur je dobio 88 odsto za zaštitu odraslih, 79 odsto za decu i 61 odsto za zaštitu pešaka i visokih 81 odsto za sigurnosne sisteme.

Mali francuski krosover je pružao sveobuhvatnu dobru zaštitu, ali ne toliko dobru kao Chevrolet Trax, koji je dobio još bolje ocene:

94, 85, 64 i 81.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: