Da li ste isplanirali povratak kući?

S obzirom da se praznici polako bliže kraju i da se kao i svake godine očekuju gužve na putevima, vozačima se savetuje da ne čekaju poslednji trenutak za povratak kući.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 04.05.2013.

17:18

Default images

Zbog spajanja prvomajskih i uskršnjih praznika, kao i zbog prolećnog školskog raspusta, mnogi su se odlučili da ove tople majske dane iskoriste za mini odmor koji će provesti izvan grada. Kako većina putnika želi maksimalno da iskoristi sve slobodne dane koji su im na raspolaganju, najveće gužve najčešće se stvaraju u poslepodnevnim satima poslednjeg prazničnog dana.

U JP "Putevi Srbije" očekuju povećan protok saobraćaja na srpskim putevima u nedelju i ponedeljak, 5. i 6. maja, a posebno na autoputevima i naplatnim stanicama u blizini Beograda.

Procenjuje se da će u nedelju kroz naplatne rampe na prilazima Beogradu proći oko 30.000 vozila. Samo iz smera Niša, na rampi "Bubanj potok", očekuje se 20.000 automobila.

Prema procenama nadležnih iz "Puteva Srbije", saobraćaj će biti još frekventniji u ponedeljak 6. maja, kada se na ulasku u glavni očekuje oko 35.000 vozila (25.000 iz smera Niša).
Da bi se izbegle veće gužve apeluje se na vozače da za povratak ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika, već da to čine tokom celog dana ili u nedelju 5. maja.

Iz "Puteva Srbije" podsećaju i da je poželjno da vozači pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine, jer se na taj način sprečava zastoj i, kako kažu, dva do tri puta ubrzava prolazak vozila kroz naplatne stanice.

Povratak kući nakon prazničnog opuštanja i odmora ne treba da se pretvori u novi stres, pa je najbolje krenuti na put ranije i blagovremeno se informisati o trenutnom stanju u saobraćaju u Auto-moto savezu Srbije. Srećan put!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: