Motori su opet na ulicama. Pogledaj pažljivo!

Brojni motociklisti zvanično su otvorili moto sezonu vožnjom ulicama Beograda. Oni su tom prilikom uputili apel svim učesnicima u saobraćaju za savesniju, pažljiviju i bezbedniju vožnju.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 20.04.2013.

18:31

Default images

Proleće je godišnje doba kada se motociklisti, nakon zimske pauze, prvi put masovnije pojavljuju na ulicama gradova. U tom periodu neophodan je i dodatni oprez u vožnji dok se ostali učesnici u saobraćaju ponovo ne priviknu na prisustvo motora i skutera na putevima.

Asocijacija Motociklista Srbije "BJBikers" i Moto Asocijacija Srbije – MAS svečano su otvorili moto sezonu 2013. u subotu 20. aprila čime su skrenuli pažnju na prisustvo motora na ulicama. Upućen je apel svim učesnicima u saobraćaju za pažljiviju vožnju jer su motoristi jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Na platou ispred Skupštine Srbije okupilo se više stotina motociklista iz cele Srbije, uz prisustvo predstavnika medija i građana koji su podržali ovu akciju koja ima za cilj da poveća bezbednost vozača motocikala. Motociklisti su okupljenima podelili edukativne letke koji su osmišljeni u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Tokom zvaničnog programa publici su se obratili Lazar Sakan i Marija Tomić koji su vodili program, kao i Ivan Pavlović, predsednik Asocijacije Motociklista Srbije, Rudolf Batušić predsednik Moto Asocijacije Srbije i Zoran Livaja, menadžer Asocijacije Motociklista Srbije.
Foto: Nemanja Stojanoviæ
Organizatori akcije ukazali su da je najveći problem u tome što kod drugih učesnika u saobraćaju ne postoji dovoljno razvijena svest o prisustvu motorista na drumovima, a vozače motocikala podsetili su da ”motor nije igračka, a da ulica nije pista".

Oni su pozvali sve vozače motocikala i skutera da prilikom vožnje obavezno koriste zaštitne kacige za glavu.

Na kraju programa simbolično je odletelo 84 balona u znak sećanja na 84 vozača dvotočkaša i njihovih saputnika koji su poginuli na drumovima u 2012.godini.

Nakon zvaničnog dela programa, motociklisti su održali defile i organizovanoj koloni vozili su se kroz grad 30 minuta.
Foto: Nemanja Stojanoviæ
Učesnici skupa su se na kraju okupili na platou kod spomenika Večne vatre na Ušću gde su učestvovali u dobrovoljnoj akciji davanja krvi. Bajkeri su na taj način još jednom želeli da pokažu javnosti da su i oni obični građani koji su poznati kao momci velikog srca i da podsete da se njihova udruženja aktivno bave humanitarnim radom, pomažu socijalno i zdravstveno ugrožene grupe i pojedince, a posebnu pažnju posvećuju deci.

Takođe, neke od njihovih aktivnosti su i organizovanje društveno-korisnih akcija u domenu unapređenja opšte bezbednosti u saobraćaju, zaštite čovekove okoline i održivog razvoja, promocije motociklizma kao društveno poželjnog i korisnog vida saobraćaja.

Sve akcije koje organizuje Asocijacija Motociklista Srbije BJBikers i Moto Asocijacija Srbije – MAS su humanitarnog karaktera, i uvek u funkciji edukacije i demonstracije odgovorne i bezbedne vožnje motocikala.

Pročitajte više o temi o motociklistima i bezbednosti u vožnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: