Više cene parkiranja u zonama u BG

U Beogradu je od srede, 16. januara poskupeo parking u drugoj i trećoj zoni. Sat parkiranja u drugoj, žutoj, zoni sada iznosi 48, a u trećoj, odnosno zelenoj zoni 41 dinar.

Podeli

Cena parkiranja u prvoj (crvenoj) zoni nije se menjala i, kao i do sada, iznosi 56 dinara po satu, kao i mesečne povlašćene parking karte za stanare zoniranih delova grada koje će i dalje koštati 457 dinara.

Mesečne parking karte za osobe sa invaliditetom i ubuduće će biti besplatne, a neće se menjati ni cena dnevne parking karte.

Iz "Parking servisa" su saopštili da će cene parkiranja u javnim garažama i parkiralištima takođe ostati iste kao i do sada.

U tom preduzeću kažu da je podizanje cena usledilo nakon dve i po godine i da očekuju da će to doprineti optimalnijem korišćenju raspoloživih parking mesta u zonama.

Izvor: B92, Tanjug

Aktuelno

Držanje odstojanja nije samo fraza

Često u zvaničnim saopštenjma o stanju na putevima nailazimo na fraze kao što su "prilagoditi brzinu uslovima na putu" ili "držati potrebno odstojanje". Mnogi vozači nisu svesni važnosti ovih i sličnih saveta, sve dok se zaista ne nađu u situacijama kada ih je neophodno primeniti u praksi.

Aktuelno četvrtak 24.01. 11:22 Komentara: 42

Corvette ponovo u Njujorku

U četvrtak, 17. januara, navršilo se tačno šezdeset godina od kada su se znatiželjni ljubitelji automobila poređali niz njujoršku Park aveniju da bi videli prvu Chevrolet Corvette. Sada već legendarni sportski model bio je izložen u sklopu General Motors-ovog sajma Motorama. Šest decenija kasnije, Corvette se vratila u Njujork kroz sedmu generaciju ovog automobila.

Aktuelno petak 18.01. 16:25 Komentara: 11

Moguće poskupljenje putarine za 20%

U javnom preduzeću "Putevi Srbije" kažu da nemaju dovoljno novca za održavanje puteva i smatraju da cene putarine treba povećati za 20 odsto. Zvaničan zahtev za poskupljenje biće upućen Ministarstvu saobraćaja tek kada se oko toga postigne konkretan dogovor sa Vladom Srbije, rekli su u tom preduzeću.

Aktuelno petak 18.01. 09:06 Komentara: 23

Pola veka Lamborghinija

U 2013. godini kompanija Automobili Lamborghini proslaviće svoj prvi veliki jubilej - 50 godina od proizvodnje prvog sportskog automobila te marke, prototipa 350 GTV.

Aktuelno četvrtak 3.01. 13:49 Komentara: 14
strana 1 od 6 idi na stranu