Nove licence za instruktore vožnje

Agencija za bezbednost saobraćaja počela je da izdaje dozvole za instruktore vožnje po novom sistemu obuke, jer su se nakon donošenja potrebnih podzakonskih akata stekli uslovi da započne taj proces.

Podeli

Agenciji mogu da se prijave svi zainteresovani koji ispunjavaju odgovarajuće uslove za izdavanje dozvole za instruktora vožnje. Da bi se prijavila, zainteresovana osoba treba da popuni i pošalje internet obrazac, Zahtev za izdavanje dozvole (licence) za instruktora vožnje, na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja.

Pored toga potrebno je da poštom dostavi sledeću dokumentaciju: odštampan i popunjen obrazac Zahteva za izdavanje dozvole za instruktora vožnje, koji takođe može da se preuzme sa sajta Agencije.

Zatim treba dostaviti dokaz o položenom ispitu za vozača instruktora ili dokaz o stečenoj školskoj diplomi za instruktora vožnje odgovarajuće kategorije i fotokopiju lekarskog uverenja o zdravstvenoj sposobnosti.

Uz to potrebno je priložiti dokaz da kandidat u poslednje četiri godine nije pravnosnažno osuđivan za sledeća krivična dela: teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dela iz grupe protiv života i tela, protiv službene dužnosti, kao i da se protiv njega ne vodi istraga za ta krivična dela odnosno da nije podignuta optužnica.

Potrebno je, takođe, dostaviti fotokopiju lične karte ili, ukoliko je na njoj čip, iščitanu ličnu kartu, fotokopiju vozačke dozvole, dve identične fotografije u boji (dimenzija 25x30mm) koje nisu starije od šest meseci i dokaz o uplati troškova za izdavanje dozvole za instruktora vožnje, po važećoj tarifi.

Zainteresovanima koji budu dostavili svu potrebnu dokumentaciju i koji ispunjavaju zakonom propisane uslove Agencija za bezbednost saobraćaja izdaće licencu za instruktora vožnje.

Izvor: B92, Tanjug

Aktuelno

Držanje odstojanja nije samo fraza

Često u zvaničnim saopštenjma o stanju na putevima nailazimo na fraze kao što su "prilagoditi brzinu uslovima na putu" ili "držati potrebno odstojanje". Mnogi vozači nisu svesni važnosti ovih i sličnih saveta, sve dok se zaista ne nađu u situacijama kada ih je neophodno primeniti u praksi.

Aktuelno četvrtak 24.01. 11:22 Komentara: 42

Corvette ponovo u Njujorku

U četvrtak, 17. januara, navršilo se tačno šezdeset godina od kada su se znatiželjni ljubitelji automobila poređali niz njujoršku Park aveniju da bi videli prvu Chevrolet Corvette. Sada već legendarni sportski model bio je izložen u sklopu General Motors-ovog sajma Motorama. Šest decenija kasnije, Corvette se vratila u Njujork kroz sedmu generaciju ovog automobila.

Aktuelno petak 18.01. 16:25 Komentara: 11

Moguće poskupljenje putarine za 20%

U javnom preduzeću "Putevi Srbije" kažu da nemaju dovoljno novca za održavanje puteva i smatraju da cene putarine treba povećati za 20 odsto. Zvaničan zahtev za poskupljenje biće upućen Ministarstvu saobraćaja tek kada se oko toga postigne konkretan dogovor sa Vladom Srbije, rekli su u tom preduzeću.

Aktuelno petak 18.01. 09:06 Komentara: 23

Pola veka Lamborghinija

U 2013. godini kompanija Automobili Lamborghini proslaviće svoj prvi veliki jubilej - 50 godina od proizvodnje prvog sportskog automobila te marke, prototipa 350 GTV.

Aktuelno četvrtak 3.01. 13:49 Komentara: 14
strana 1 od 6 idi na stranu