Zimske "crne tačke" u Srbiji

U Srbiji su zabeležene prve snežne padavine, a meteorolozi najavljuju sneg i u narednom periodu. Zbog toga vozači koji kreću na put treba da budu posebno oprezni. Pogledajte koje su najrizičnije deonice za vožnju u našoj zemlji tokom zimskog perioda.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

10:41

Default images

Ibarska i Dunavska magistrala najopasnije su saobraćajne deonice u Srbiji tokom zime i na njima pogine najviše ljudi. Pored ova dva puta, još njih desetak je tokom zime posebno rizično za vozače.

"Na Ibarskoj magistrali velika je gustina saobraćaja, a uz to ne postoji ni odvojen deo za kretanje pešaka", kaže Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju. On dodaje da je među kritičnim deonicama i Dunavska magistrala (Požarevac-Kladovo), najviše zbog odrona.

Opasna je i deonica kod Pojata, put od Vrbasa do Sombora, Pančevo - Vršac...

Pogledajte mapu najrizičnijh deonica tokom zime:
U MUP-u kažu da je 2012. godine broj saobraćajnih nesreća smanjen za 13 odsto, dok je broj poginulih manji za sedam procenata. U prvih devet meseci 2012. na putevima je poginulo 577 ljudi.

Da bi rizik na opasnim deonicama bio smanjen, neophodno je redovno održavanje, a ono je bilo pod znakom pitanja zbog davanja 6.000 kilometara u nadležnost opštinama koje za to nisu imale novca. Ti putevi ponovo su vraćeni državi na staranje, a ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže da će biti dovoljno novca za sve saobraćajnice.

Sa prvim snegom koji se bude zadržao na putevima, policija će početi kontrolu da li vozila imaju sve četiri zimske gume, a vozači koji ih nemaju biće kažnjeni, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

Izvor: B92, Blic

Pročitajte o novom pravilniku o upotrebi zimskih guma u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: