Nastavak radova na autoputu kroz BG

Zbog radova na rekonstrukciji autoputa kroz Beograd, od nedelje 12. avgusta za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru Šid - Niš, na deonici od pasarele kod Hitne pomoći do petlje Autokomanda.

Podeli

Na ovom delu autoputa saobraćaj će se odvijati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom kretanju od Niša ka Šidu.

Vozila koja se kreću od Šida prema Nišu, usmeravaju se u suprotnu kolovoznu traku gde se kreću preticajnom saobraćajnom trakom na deonici u dužini od oko jednog kilometra, da bi se zatim vratila u kolovoznu traku namenjenu kretanju u smeru Šid – Niš, odnosno u normalan režim saobraćaja.

Automobili koji se kreću od Niša ka Šidu zadržavaju svoj smer i za kretanje koriste srednju (voznu) i krajnju desnu (zaustavnu) saobraćajnu traku. Vozila koja se kreću iz smera Gazele, a žele da se isključe na Autokomandi, usmeravaju se u Oblakovsku ulicu koja je paralelna sa autoputem i koja postaje jednosmerna u celoj dužini.

U ovoj fazi radova radiće sva isključenja sa autoputa ka petlji Autokomanda (korišćenjem Oblakovske ulice), kao i sva uključenja sa petlje Autokomanda na autoput.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom opremom i svetlosnom signalizacijom i izvodiće se uz asistenciju patrola saobraćajne policije.

Iz JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima i povedu računa o bezbednosti radnika na terenu.

Iz ovog preduzeća saopštili su i da će od nedelje 12. avgusta od 12 časova za saobraćaj biti otvorena rekonstruisana deonica autoputa u smeru Niš – Šid, od petlje Autokomanda do pasarele kod Hitne pomoći.

Informišite se o privremenom zatvaranju mosta Gazela zbog testa opterećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu