Zatvara se most Gazela za vikend

Zbog drugog dela testa opterećenja čelične konstrukcije Gazele, ovaj most biće potpuno zatvoren za saobraćaj od subote 11. avgusta u 22 časa do nedelje 12. avgusta u 12 časova.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

13:45

Default images

Za vreme testiranja opterećenja mosta, saobraćaj će biti drugačije organizovan nego što je to uobičajeno.

Sva vozila u tranzitnom saobraćaju koja se iz smera Šida kreću prema Nišu, mogu se na Dobanovačkoj petlji isključiti na obilaznicu oko Beograda i ići do petlje Bubanj potok, gde će se uključiti na autoput prema Nišu.

Ova alternativa je već predviđena kao obavezna za tranzitni saobraćaj za teretna vozila preko 3.5 t.

Vozila koja autoputem ipak dođu do Novog Beograda, treba da se ispred Beogradske arene isključe na prvoj petlji i preko izlazne rampe uđu u ulicu Španskih boraca.

Dalje će se kretati ulicom Đorđa Stanojevića do saobraćajnice ispred kompleksa Delta sitija. Potom će navedenom saobraćajnicom ispred Delta sitija ući u ulicu Jurija Gagarina kojom će izaći na most na Adi.

Po prelasku preko mosta, na prvom isključenju ulazi se u Radničku ulicu i potom u Kirovljevu (rampom prema Banovom brdu) gde se po završetku rampe ulazi u ulicu Visoku, Paštrovićevu i nazad u Radničku, pa Bulevarom vojvode Mišića do Mostarske petlje, gde se ponovo uključuju na autoput u pravcu Niša.

Usmeravanje saobraćaja na svim skretanjma, od izlaska sa autoputa kod petlje Arena pa do vraćanja na autoput u smeru ka Nišu na Mostarskoj petlji, biće olakšano posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Niš.
Sva vozila iz tranzitnog saobraćaja koja se iz smera Niša kreću ka Šidu, mogu se na petlji Bubanj potok isključiti na obilaznicu oko Beograda i ići do Batajničke petlje gde će se uključiti u smer autoputa prema Šidu. I ova alternativa već je predviđena kao obavezna za tranzitni teretni saobraćaj vozila preko 3.5 t.

Vozila koja iz smera Niša dođu autoputem do mosta Gazela biće usmerena sa autoputa preko Mostarske petlje u Bulevar vojvode Mišića, da bi se iza Beogradskog sajma usmerila rampom na Most na Adi.

Po prelasku mosta ulazi se u ulicu Jurija Gagarina kojom će se ići do Delta sitija i postojećom saobraćajnicom ispred njega ući u ulicu Đorđa Stanojevića. Dalje, vozila će se kretati ulicom Španskih boraca do petlje Arena gde se ponovo uključuju na autoput u smeru Šida.

Usmeravanje saobraćaja na svim skretanjma, od izlaska sa autoputa kod petlje Mostar, pa do vraćanja na njega na petlji Arena biće olakšano posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Šid.

Pravac kretanja za vozila u tranzitu kroz Beograd obeležen je na mapi

Mapa preusmeravanja tranzitnog saobraæaja kroz Beograd tokom potpune obustave saobraæaja na mostu Gazela.
Učesnici lokalnog gradskog putničkog saobraćaja u Beogradu za prelazak preko Save mogu koristiti Brankov most, Stari savski most i Most na Adi.

Pročitajte o aktuelnim radovima na Gazeli.

Pročitajte kako je prošao test opterećanja Gazele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: