Prvi hrvatski auto do kraja godine?

Sredinom 2010. zagrebačka kompanija Dok-ing mogla bi da započne serijsku proizvodnju prvog hrvatskog automobila, 260 cm dugačkog dvoseda na struju.

Podeli

Ponos hrvatske autoindustrije, dosad isključivo orijentisane na proizvodnju delova, uskoro bi mogao da postane gradski mališan za sada pod imenom XD, čije izrade se prihvatila zagrebačka kompanija Dok-ing, u svetu poznata po izradi mašina za de-miniranje.

Gotovo senzacionalno zvuči informacija da će prototip pokretan elektromotorom i litijum-gvožđe fosfatnim baterijama nove generacije biti spreman za vožnju već krajem 2009. godine, nakon čega će serijska proizvodnja zavisiti isključivo od finansijskih sredstava. Osim što su ove baterije ekološki prihvatljive i nezapaljive, odlikuje ih i autonomija do 250 km, a biće moguće puniti baterije i kočenjem.

Na zamisao stvaranja automobila koji će većim delom biti plod hrvatske pameti i znanja pre godinu dana došao je Vjekoslav Majetić, glavni inženjer i vlasnik Dok-inga.

Iako se može zaključiti da je reč o ambicioznom projektu, čelnom čoveku zagrebačke kompanije ne nedostaje optimizma i čvrsto veruje u uspešno stvaranje prvog hrvatskog auta.

- Sve što smo dosad projektovali pokazalo se u praksi više nego uspešnim. Ako ne bude većih potresa, već sledeće godine ćemo tržištu ponuditi udoban, siguran i okretan dvosed, namenjen za brže i jeftinije kretanje po gradskim ulicama. Naš automobil će imati autonomiju do 250 km, što je više nego dovoljno za dnevne potrebe većine vozača, govori Majetić, svestan da će za izgradnju pogona i pokretanje serijske proizvodnje biti potrebno osigurati oko 100 miliona evra. Uporedo s razvojem, zato se traže i ulagači voljni da sufinansiraju projekat sa svetlom komercijalnom perspektivom. Priča bi trebala ozbiljno zanimati i državne institucije, jer Dok-ing proizvodnju 260 cm dugačkog gradskog dvoseda u celosti namerava zadržati u Hrvatskoj i tako zaposliti niz kooperanata.

Kompanija Tema iz Pule već je razvila prikladne elektromotore (45 kW, 600 Nm) koji će se ugrađivati u prednje točkove sa kojima će auto razvijati maksimalnih 120 km/h. Osim toga, posao izgradnje šasije dogovoren je s Eko-Međumurjem, dok će deo proizvodnje obavljati i zavod za energetsku i procesnu opremu TPK.

Zbog višegodišnjeg iskustva u proizvodnji delova za autoindustriju, novi posao se smeši i drugim kompanijama, a jedino što će se baterije uvoziti baterije, jer bi u njohov razvoj bilo nerazumno ulagati.

Reč je o najskupljem delu svakog elektromobila, zbog čega se uz skupe litijum-jonske baterije planira ugradnja i znatno jeftinijih olovnih.

U zavisnosti od izabranih baterija i željenoj autonomiji i opremi konkretnog modela, kretaće se i cena. Trenutno je ona postavljena visoko i cilja se na cenu od 10.000 evra, što nije neizvodivo uz određene subvencije za zelena vozila, poznate u zapadnom svetu. Pošto je već zacrtano da će u budućnosti putevima vladati bešumna i čista vozila na struju, u Dock-ingu očekuju da će Hrvatska podržati razvoj elektroautomobila.

Dva elektromotora ukupne snage 90 kW/120 KS biće postavljena u prednje točkove, a isporučivaće ih kompanija Tema iz Pule. Obrtni moment od 600 Nm osiguravaće dobru startnost, dok će maksimalnih 120 km/h dopuštati i ležerno prevaljivanje dužih deonica na putevima.

Planirano je da krov bude u celosti prekriven staklom, ali će poslednju reč ipak imati konstruktori prilikom ocenjivanja sigurnosti. Atraktivno dizajnersko rešenje, kao i kod mnogih studija, u finalnoj verziji će možda ipak morati biti izostavljeno i zamenjeno nešto dosadnijim limom.

Kroz početne faze razvoja model nosi ime XD, delom zahvaljujući i nesvakidašnjem izgledu zadnjih svetlosnih grupa. U nazivu se slovo X odnosi upravo na dizajn svetala, a D označava Dok-ing, zagrebačku kompaniju koja potpisuje ideju stvaranja hrvatskog elektromobila.

Razvoj enterijera nije dovršen, ali dužina od 260 cm nameće određene zakonitosti. Ipak, prostor za inventivnost pronađen je na upravljačkom mehanizmu, koji će biti moguće pomerati sa leve na desnu stranu, a po želji i postaviti u sredinu. Dašak glamura ponudiće i skladno dizajnirana sedišta.

Pozitivnim raspletom priče o gradskom mališanu i stvaranjem ozbiljnije finansijske konstrukcije, Igor Jurić, dizajner Dokinga XD, mogao bi iz rukava izvaditi i dve godine stare crteže atraktivnog roadstera nazvanog Sisak. Bio bi to logičan nastavak priče o HR elektroautomobilima, a kupci bi uz ekonomičnost mogli uživati i u performansama pogona na struju.

Piše: Branimir Hitrec, AutoKlub.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu