Odobren novac za stambene kredite

U periodu privremenog finansiranja za subvencionisane kredite biće odvojeno 700 miliona dinara, odlučila Vlada Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2007.

17:20

Default images

Uredbom o privremenom finansiranju za prvi kvartal za subvencije je bilo izdvojeno 250 miliona, ali je do 23. februara potrošeno 247 miliona dinara, pa je Vlada naknadno za subvencije stambenim kreditima odobrila još 450 miliona dinara.

Vlada Republike Srbije donela je i odluku da sredstva subvencionisanih kredita preko Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, osim evra, mogu biti indeksirana i u švajcarskim francima.

Ovaj predlog je proizašao nakon analize i preispitivanja dosadašnjeg rada na izdavanju ovih kredita i traženja najjeftinijeg rešenja za korisnike.

Najbitniji efekat za građane je što ušteda u krajnjim troškovima subvencionisanih kredita indeksiranih u francima u odnosu na kredite indeksirane u evrima iznosi približno 14 hiljada evra za kredite u visini od 50 hiljada evra, odnosno čak 28 hiljada za kredite od sto hiljada evra, na period od 30 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: