Preminula legendarna Branka Veselinović

Legendarna Branka Veselinović preminula je u 105. godini. Bila je najstarija živa glumica na svetu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2023.

10:12

Preminula legendarna Branka Veselinović
Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr.

Legendarna glumica živela je sama, a kako se saznaje, nju je u stanu pronašla gerontološka sestra koja je, inače, i brinula o glumici. Poslednji put ju je videla sinoć oko 21 sat.

Rodila se davne 1918. godine u Bečeju, a tokom svoje karijere glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, i više od 50 televizijskih serija i filmova.

Bila je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad.

Branka Veselinović je studirala Glumačku školu pri Narodnom pozorištu u Beogradu od 1936. godine. U Novom Sadu je igrala do 1940. godine kada je prešla u Beograd. Pokazivala je veliki talenat za humor i satiru.

Branka Veselinović će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Naknadno će biti objavljeno vreme komemoracije i sahrane ove velike glumice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: