Ustašluk u Hrvatskoj – maturanti u crnim uniformama salutiraju, profesorka oduševljena FOTO

Maturanti jednog razreda Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu bili su odeveni u uniforme koje podsećaju na HOS-ove, a pozirajući za fotografiju svi su podigli ruke u fašistički pozdrav.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2022.

12:21

Default images

Poslednji dan nastave maturanti širom Hrvatske u sredu su tradicionalno obeležili "ludim danom" odnosno "norijadom". Davni je običaj da se učenici svakog razreda tog dana "uniformišu" radi prepoznatljivosti i da svojom odećom pošalju neku poruku.

Profesorka sa skandalozne ustaške fotografije: "Ne vidim ništa loše, to su dobra deca"

Poruka koju su poslali maturanti razreda CNC operatera Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu nije im nimalo na ponos, iako se, kako piše portal SB plus, osmeh i ponos vide se na licu njihove profesorke hrvatskog jezika.

Desnice u vazduhu: Za norijadu spremni

Kako navodi portal Net.hr, skandalozno je, naime, što su ti maturanti bili odeveni u uniforme koje podsećaju na HOS-ove i njima slične s odštampanim tekstom "Za norijadu spremni" na majicama, a pritom su svi podigli ruku u fašistički pozdrav. Povrh svega, fotografija je objavljena i na društvenim mrežama.

Hrvati: "Krivi smo za Holokaust, moramo to priznati i sebi i drugima, da se nikada više ne ponovi"

Direktor Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda, prof. Luka Mladinović, za SB plus rekao je da je zgrožen fotografijom.

Hrvatski istoričar: Dva ubistva koja su "došla glave" Jugoslaviji

"Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, o čemu dosad uopšte nisam bio informisan. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao. Učenika je puno pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razredna je trebalo da reaguje. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost", kazao je direktor Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

430 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: