Ejmi Šumer oporavlja se od operacije - uklonjena joj je materica i slepo crevo

Slavna glumica i zvezda mnogih komedija Ejmi Šumer, oporavlja se nakon operacije endometrioze.

Život

Izvor: gloria

Ponedeljak, 20.09.2021.

10:48

Ejmi Šumer oporavlja se od operacije - uklonjena joj je materica i slepo crevo
Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins

Naime, zbog ovog problema koji uzrokuje neredovne menstruacije, glumica je morala da ukloni matericu i slepo crevo.

Endometrioza je hronična bolest kod koje se tkivo sluznice materice (endometrij) pojavljuje na mestima u organizmu gde ne bi trebalo da bude, odnosno bilo gde izvan materice.

Ejmi je morala da hirurškim zahvatom ukloni slepo crevo zbog endometrioze.

"Doktor je otkrio čak 30 delova endometrioze koje je ubrzo uklonio. Osim materice uklonio mi je i slepo crevo, jer ga je endometrioza 'napala'. Bilo je puno krvi u mojoj materici i još uvek me boli", ispričala je Ejmi na Instagramu.

Ovo nije prvi put da je glumica, kojoj je dijagnostifikovana i adenomioza (kad se tkivo sluznice materice nalazi u miometriju, mišićnom sloju materice) kao i lajmska bolest, bila iskrena o svojim intimnim problemima i problemima sa začećem.

Ejmi je rodila sina u maju 2019., no samo sedam meseci nakon izuzetno teške trudnoće, podvrgla se postupku veštačke oplodnje.

Sa suprugom Krisom Fišerom želela je još jedno dete, no veštačka oplodnja nije uspela. "Podvrgla sam se veštačkoj oplodnji i osećam se potpuno iscrpljeno fizički i emocionalno. Ako je neko prošao kroz to i ako neko može da mi ponudi neki savet kažite mi", napisala je Ejmi na svom Instagramu uz fotografiju stomaka.

Zbog svih dijagnoza i zdravstvenih komplikacija, Ejmi je morala da odustane od ideje drugog deteta, a sada neće moći da ima dete zbog izvađene materice.

Kako je vremenom otkrila, odlučila je da zamrzne jajne ćelije, a ksnije će da odluči na koji način će "dati" svojem sinu brata ili sestru.

Iako to nisu komentarisali, Ejmi i njen suprug razmišljaju o surogat majčinstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: