Aparat za podmlađivanje koristila kao "lemilicu", žrtvama govorila da su "prostitutke"

Da li bi 3 godine zatvora za nadrilekarku Olgicu Markanović bila adekvatna kazna u odnosu na štetu njenih pacijenata?

Život

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

09:26

Default images

Pre nekoliko dana podnet je optužni predlog u kome se traži zatvorska kazna od 3 godine za nadrilekarku Olgicu Markanović, koja je optužena da je neovlašćeno vršila estetske zahvate za koje nema licencu.

Dr Branislav Lukić, sertifikovani lekar estetske medicine i član Udruženja interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM" kaže da im se javil oko 50 oštećenih pacijenata Olgice Markanović.

"Njih 30 je podnelo zvaničnu krivičnu prijavu, dok je 12 bilo na medicinskim veštačenjima. Ona je trajno unakazila 30 žena, zatim tu je protivpravni dobitak od nekoliko stotina hiljada evra, neprijavljivanje poreza...ne znam po kom osnovu treba da dobije 3 godine", kaže Lukić za Tv Prva.

Zašto su žrtve nasele na tretmane nadrilekarke?

On dodaje da je nadrilekarka Markanović svojim pacijentima povećala šansu za karcinom kože.

"Te žene su podložnije da dobiju rak kože jer im je trajno oštetila zaštitni sloj kože. Plazmapen aparat ne sme da vam pipa kožu, već se pravi snop koji pretvara čvrsto tkivo u gasovito, a ona ga je koristila kao lemilicu, spaljivala je kožu", objašnjava doktor.
Osim toga, kako kaže, Olgica Markanović je najstrašnije vređala žrtve koje su na društvenim mrežama objavljivale loša iskustva nakon zahvata koje su radili u njenom neprijavljenom salonu.

Vlasnik salona u kome je radila nadrilekarka: "Nije se branila, samo je otišla"

"Olgica je žrtve vređala, govorila da su prostitutke. Normalna osoba to ne može da smisli", tvrdi Lukić.

Govoreći o tome kako je moguće da je toliko veliki broj pacijenata odlučio da estetske i hirurške intervencije radi baš kod lažnih stručnjaka, doktor kaže da je problem lažno predstavljanje, kao i to što su ove prevarante reklamirale poznate ličnosti.

"Čak sam i ja mislio za neke nadrilekare da su zaista stručni. Te žrtve treba razumeti jer su prevarene, verovale su lekarima koje su reklamirale poznate ličnosti koje i dalje ne žele da prihvate odgovornost", ističe Lukić i tvrdi da se na društvenim mrežama i dalje reklamiraju nadrilekari.

Lažne diplome i sertifikati: 50 nadrilekara vara u Srbiji? "Proveravajte"

"Udruženje je prijavilo 22 nadrilekara, dvoje je uhapšeno, ali konkretno, jedna žena i dalje na mrežama piše uvrede lekarima koji pomažu žrtvama. Radi u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj", ističe on.

Problem sa radom nadrilekara u nelegelanim salonima je taj što inspekcijske kontrole ne postoje. Čak i ukoliko ih neko prijavi, samo policija može da uđe u neprijavljene objekte. Trenutno se radi na proširenju ingerencija zdravstvenih inspekcija.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: