Javnost besna: "Nemojte da emitujete taj intervju. Kako možete biti tako neosetljivi i sebični?"

Da li zbog pritiska ili zbog zdravstvenog stanja supruga kraljice Elizabete II, princa Filipa, dugo najavljivani intervju sa princem Harijem i njegovom suprugom Megan Markl, koji su dali poznatoj američkoj TV voditeljki Opri Vinfri, a koji je najavljen za 7. mart, mogao bi da bude "odložen".

Život

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

08:32

Javnost besna:
Foto: Profimedia

Naime, prema saznanjima britanskog lista "Daily Express" ITV mogao bi da odustane od prikazivanja intervjua koji su Opri Vinfri dali Megan Markl i princ Hari. Ta TV kuća CBS-u platila je više od milion funti za prava prikazivanja na ostrvu.

Sve zavisi, navodi pomenuti list, od zdravstvenog stanja supruga kraljice Elizabete II, vojvode od Edinburga, princa Filipa.

Ako vojvodi, kojem je upravo operisano srce, bude lošije, ITV možda odustane od intervjua koji je, očekivano, dobio etiketu "televizijskog događaja decenije" i koji bi se na programu trebao naći u nedelju 7. marta u SAD-u, a u ponedeljak u Velikoj Britaniji.

Međutim, kako stvari sada stoje, ITV nastavlja po svome i na Tviteru su objavili da će oni uredno u ponedeljak objaviti najiščekivaniji intervju godine.

U svetlu najnovijih događanja sa svih strana se javljaju stručnjaci za odnose s javnošću koji sugerišu šta bi Hari i Megan, trebalo da urade. Suština predloga je da se intervju odloži. Mark Borkovski, jedan od najpoznatijih PR-va u Velikoj Britaniji koji je, među ostalima, savetovao i Slavicu Ekleston tokom njenog razvoda od Bernija Eklestona, izjavio za "Express UK" da par nije izabrao dobro vreme za razotkrivajući intervju.

"Tajming je grozan, a loš osećaj sve jači je iz dana u dan", rekao je.

Mnogo žešći bio je kraljevski biograf Robert Jejkobson.

"Kako je vojvoda od Edinburga veoma loše, činjenica da par i dalje planira prikazivanje njihovog intervjua bez ikakvih postavljenih granica, koji su dali Opri Vinfri, govori da su bez srca, ne mare ni za koga i da su veoma površni", izjavio je za "Daily Mail".

Sakseksovi, koji su pre nešto više od godinu dana napustili svoje dvorske dužnosti i preselili se s malenim sinom Arčijem u SAD gde grade život i imaju svoje karijere, pod velikim su pritiskom, ali zasad projekt "reći ćemo sve" ide dalje, prenosi Jutarnji.

Istovremeno s vestima o operaciji ugradnje stentova Harijevom 99-godišnjem dedi pojavila se još jedna najava onoga što bi u intervjuu gledaoce trebalo da "zakuca za kauč".

U isečku od 30 sekundi Opra Vinfri pita Megan Markl: "Kako se osećate kada znate da će u palati danas čuti vaše iznošenje istine?", a ona odgovara:

"Ne znam kako su mogli očekivati da ćemo... ćutati kada imaju aktivnu ulogu u podsticanju laži o nama. A ako to dolazi s rizikom od gubitka stvari... Pa, mnogo je toga već izgubljeno". Taj novi isečak objavljen je nakon što su s britanskog dvora potvrdili da pokreću istragu zbog tvrdnji da je Megan zlostavljala zaposlene u Kensingtonskoj palati u kojoj su ona i Hari živeli neko vreme.

Prema tim tvrdnjama, vojvotkinja je naterala dve pomoćnice da daju otkaz 2018. godine, a optuživali su je i za emocionalnu okrutnost i manipulativnost. Odgovorne službe dvora pozvaće sve zaposlene koji su u to vreme radili u Kensingtonskoj palati, uključujući i one koji su u međuvremenu otišli, na razgovor i saradnju u rešavanju ovog slučaja.

Nakon gledanja drugog isečka sve je više onih koji Megan Markl upoređuju sa Volis Simpson, ženom zbog koje je Edvard VIII abdicirao. Ta poređenja, barem što se tiče Meganine frizure i haljine, pojavile su se već nakon prvog najavnog videa intervjua, ali sada mnogi vide još veću sličnost i tvrde da Megan namerno imitira uspravan stav i pomalo ukočeno držanje supruge Harijevog prastrica koja je - baš poput nje - bila Amerikanka i razvedena, a brak s njom supruga je koštao prestola, morao je da živi izvan domovine i odnosi s porodicom bili su narušeni do kraja života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: