Preminula Rialda Kadrić, čuvena Marija iz "Žikine dinastije"

Glumica Rialda Kadrić umrla je iznenada sinoć u Atini gde je u poslednje vreme i živela.

Život

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2021.

16:27

Preminula Rialda Kadrić, čuvena Marija iz
Foto: Printscreen / TV Prva

Poznata jugoslovenska glumica, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu „Žikina dinastija", preminula je, preneo je RTS.

Vest da je glumica preminula objavio je njen prijatelj Dušan na Fejsbuku, preneo je Kurir, a Tanjug navodi da je za ovu agenciju potvrđeno iz krugova bliskih glumici.

"Iz naših života otišla je sinoć Rialda Šebek (1963-2021), glumica i psihoanalitičarka, draga drugarica", napisao je na fejsbuk nalogu Rijaldin prijatelj.

Ona se proslavila ulogom Marije, a kasnije je odabrala nešto drugačiji život od glumačkog.

Ulogu Marije tumačila je od 1978. do 1990. godine.

Glumila je u filmovima "Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi", "Dvoboj za južnu prugu", "Kakav deda, takav unuk", "Idi mi, dođi mi", "Šta se zgodi kad se ljubav rodi" i "Žikina dinastija".

Bila je profesorka književnosti i psihoanalitički terapeut, a početkom devedesetih se preselila u London, gde je i živela.

Psihoanalitičko društvo Srbije saopštilo je večeras da je preminula koleginica, psihoanalitičarka Rialda Kadrić u 58. godini.

"Psihoanalitičko društvo Srbije sa velikom tugom objavljuje da je juče preminula naša koleginica, psihoanalitičarka u edukaciji u našem Društvu. Izuzetno obrazovana, vredna, sa neverovatnim organizacionim sposobnostima, spremna da uči i radi, svetski putnik, erudita, bila je i predstavnik naših mladih kolega u Internacionalnoj psihoanalitičkoj studentskoj organizaciji", navodi se u saopštenju Društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: