Advokat porodice iz Niša koja tuži mladog pijanistu: "Sviranje klavira nije njegovo pravo" VIDEO

Vladimira Aćimovića, mladog pijanistu, tuži komšija zbog buke koju pravi dok svira klavir u stanu. Advokat Zoran Mitić, koji predstavlja porodicu, navodi da Vladimir misli da je sviranje klavira njegovo pravo, ali da to nije slučaj.

Život

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

13:00

Advokat porodice iz Niša koja tuži mladog pijanistu:

Vladimir je za TV Prvu rekao da je njegov komšija prvo počeo da se žali kad je ovaj muzičar bio u srednjoj školi. Tada, kako navodi Vladimir, shvatio je njegov apel kao iskren, jer to u takvim zgradama buka može da zasmeta. Dodaje da je prilagodio svoje obaveze komšijama, ali oni nisu bili zadovoljni tim rešenjem. Vladimir smatra da u zgradi u kojoj postoji dosta buke i zvukova bušenja, klavir treba da bude najmanji problem.

Advokat koji zastupa porodicu Zoran Mitić kaže da se u tom stanu nalazi polukoncertni klavir, i kako Vladimir ne samo da svira nego i uvežbava izvođenje, i naglašava da ovo nije napad na umetnost ili klasičnu muziku.

"Moji klijenti nemaju ništa protiv klasične muzike, samo žele da nesmetano koriste svoj stan", kaže Mitić.

Mitić dodaje da je porodica nudila finansijsku pomoć Aćimovićima kako bi mogli bolje da izoluju stan, ali da nije bilo nikakvog odgovora od porodice.

Medijska aktivnost Aćimovića je nepotrebna jer je ovde jasno da treba primeniti odredbe zakona, smatra Mitić.

Naglašava da su u više navrata njegovi klijenti pokušali da ukažu Aćimoviću da oni ne mogu da koriste svoj stan kako žele.

"Ne mogu da slušaju televiziju, deca ne mogu da uče, jer taj polukoncertni klavir proizvodi zvuk jačine od 70 decibela, a ponekad i do 95 decibela", ističe Mitić za TV Prvu.

Navodi da su njegovi klijenti pokušavali da ukažu na problem mladom pijanisti i njegovoj porodici, a pošto nije bilo nikakve reakcije, advokat im je 2019. godine uputio pismenim putem opomenu pred optuženje.

Ni tada nije bilo nikakvog odgovora, jer Aćimović smatra da je to njegovo pravo, a to nije njegovo pravo, smatra Mitić.

"Jasno je uređeno na koji način može da se koristi stan a da to ne ometa druge", smatra Mitić.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

309 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: