Komičar otkrio da bori sa traumama: "Ne želim da omalovažavam današnju mladež, ali"

Komičar Kris Rok ide na terapije sedam sati nedeljno da bi se izborio sa svojim traumama iz detinjstva, kada je u školi doživljavao maltretiranje na rasnoj osnovi.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

11:40

Komičar otkrio da bori sa traumama:
Foto: Gettyimages, Michael Loccisano / Staff

Kris Rok je bio jedino crno dete u školi i doživljavao je da fizički nasrću na njega i da ga gađaju balonima punim urina.

Takođe su ga drugi učenici "pozdravljali" natpisom "Cr*******, idi kući" svaki put kada bi se pojavio u školi.

"Ne želim da omalovažavam današnju mladež, ali voleo bih da su meni u tom periodu slali loše SMS poruke, a ne da su želeli da me ubiju", rekao je komičar "Holivud reporteru".

Komičar je napomenuo da je mislio da je tokom života prevazišao svoje traume, ali sada shvata da se nikada nije suočio sa svojim strahovima i bolom koji mu je taj period života doneo.

Rok, koji sada ima 55 godina, prvi put u životu je zatražio pomoć i ide kod dva terapeuta.

Takođe je prvi put dijagnostifikovan sa sindromom neverbalnih smetnji učenja, koji je uticao na njegove emotivne, saznajne i socijalne sposobnosti.

"Nikada nisam bio u stanju da kažem roditeljima šta se dešava", rekao je Rok, dodajući da je mislio da njegovo iskustvo "nije ništa" u poređenju sa onim što su proživljavali njegovi roditelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: