Preminula Isidora Bjelica

Poznata spisateljica preminula je danas u 52. godini.

Život

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

19:37

Preminula Isidora Bjelica
Printskrin: TV B92 arhiva

Prema navodima medija, informaciju je potvrdila njena sestra, kao i izdavačka kuća Laguna.

Prema nezvaničnim saznanjima, umetnica je umrla u bolnici "Sveti Sava".

Isidora se godinama borila sa opakom bolešću, o čemu je često pisala kroz svoje knjige, ali i o čemu je često govorila u javnosti.

Isidora Bjelica je rođena u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije". Živela je i radila u Beogradu. Bila je udata za Nebojšu Pajkića, sa kojim je dobila dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić.

Kao TV autorka radila je nekoliko projekata, od toga "Klot-frket" na BK televiziji i BN televiziji, i Isidorin ljubavni vodič na televiziji Metropolis.

Autorka je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: