"Deca se brinu šta će biti s njima ako im se roditelji razbole"

Ministarstvo prosvete otvorilo je pre 10 dana SOS liniju za psihosocijalnu podršku zaposlenima u prosveti, roditeljima i učenicima u vreme vanrednog stanja.

Život

Izvor: B92

Petak, 03.04.2020.

11:10

Foto: Printskrin TV Prva

SOS linija 0800 200201 otvorena je za sve u periodu od devet do 14 sati, a šta ta podrška znači i koliko dnevno poziva imaju u "Jutru" na TV Prvu je govorila Milja Krivokuća iz Ministarstva prosvete.

"Pozivaju i roditelji, nastavnici i đaci, ali najviše se brinu roditelji. Prošle nedelje bilo je do 50 primljenih poziva od strane korisnika. Dešavalo se da isti ljudi pozivaju više puta. Kada je reč o učenicima to su uglavnom oni koji idu u osnovnu školu, dakle mlađi učenici, koji ispoljavaju zabrinutost za to kako da se zaštite od virusa, šta ako se njihovi roditelji razbole, šta ako budu morali da se razdvoje od njih", istakla je Krivokuća.

Ona se osvrnula i na daljinsko učenje putem televizije, te rekla da su se učenici "prilično dobro snašli".

"Bilo je nekih situacija gde smo morali da apelujemo dakle da možda neki onlajn časovi nekome izazivaju odrteđene reakcije, da svi moraju da se sudrže od nekih neprimerenih komentara, ali što se tiče samog učenja, deca se u tom okruženju vrlo dobro snalaze", zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: