"Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi": Uskoro ispitivanje svedoka o diskriminaciji Srba VIDEO

Više javno tužilaštvo u Beogradu uskoro počinje ispitivanje više svedoka po krivičnoj tužbi uglednog lekara Marka Lensa. On se šest godina bori da dokaže da sve što je izjavila službenica avio-kompanija u sastavu "Lufthanza grupe" jeste diskriminacija po etničkoj osnovi.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

10:45

Foto: printscreen/Prva TV

Ona je rekla: "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju".

Sudovi su uporno odbijali da njegovu tužbu prihvate kao krivičnu, međutim, on je uspeo.

"To je apsolutno veliki korak, i to pokazuje da postoji nada za Srbiju", rekao je dr Lens.

Kako on smatra, diskriminacija je krivično delo, i pošto je učinjena na teritoriji Srbije, sve osobe koje su učinile krivično delo moraju da odgovaraju.

Takođe, kaže i da se nije video sa ženom koja je, prema njegovim tvrdnjama, učinila ovo krivično delo.

"Ona nažalost nije došla u Beograd, zato što je smatrala da nije sigurno za nju da dođe. U Beču je došla, govorila je na svom maternjem jeziku, a to je nemački. I taj isti sud iz Beča joj nije dao poverenje“, kaže Lens.

Više o tome u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: