Koliko je živeo za košarku Kobi Brajant je objasnio u emotivnom filmu za koji je dobio Oskara VIDEO

Svet je potresla vest da je legendarni košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji. Njegovi saigrači, prijatelji, i obožavaoci su u šoku i ne mogu da veruju da je svet ostao bez Kobija.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 26.01.2020.

21:15

Koliko je živeo za košarku Kobi Brajant je objasnio u emotivnom filmu za koji je dobio Oskara VIDEO
Foto: Getty/Handout / Handout

Šta je za njega značila košarka maestralno je objasnio u kratkom animiranom filmu "Draga košarko" za koji je pre dve godine dobio nagradu Američke filmske akademije - Oskar. U tom filmu on je izneo detalje iz svoje bogate košarkaške karijere.

Brajant, koji je inače petostruki osvajač NBA prstena, prvi je košarkaš koji je osvojio Oskara.

"Od kada pamtim, savijao sam očeve čarape praveći od njih loptu i ubacivao sam u koš. Zaljubio sam se u tebe", govori on na početku filma u kojem se obraća njoj, odnosno igri koju je obožavao da igra - košarci.

"Ta ljubav je toliko duboka, ceo sam se dao", nastavlja Brajant.

On je u ovom kratkom animiranom filmu otkrio da se u košarku zaljubio sa svega šest godina, da joj je dao srce i da je od nje dobio mnogo toga. Takođe je otkrio da se osećao živ dok je igrao.

U filmu se sjajni Kobi oprostio od igračke karijere:

"Sada je stvarno vreme da se oprostim od tebe", rekao je Kobi.

Film je baziran na njegovom čuvenom pismu kojim je najavio da završava profesionalnu karijeru, a koje predstavlja omaž sportu kojim se bavio, a Brajant je i producent.

Svi mi koji smo odrastali devedesetih godina dobro znamo ko je i kakav igrač bio Kobi Brajant. Više o tome čitajte u tekstu: Zbogom, Kobi!

B.G.G.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: