Ceo grad je prekriven morskom penom: "Ovo je katastrofa" VIDEO

Grad Tosa de Mar u Španiji prekrila je gusta morska pena nakon što je plimni talas ušao najmanje tri kilometara u unutrašnjost.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

14:35

Default images

Snežna oluja Glorija odnela je najmanje osam života od kada su u ponedeljak počeli da padaju kiša i sneg. Više od 200.000 ljudi ostalo je bez struje zbog ovog nevremena. Ovo se opisuje kao najgora oluja od 2003. godine, a prema pisanju Independenta, ovo je najverovatnije najstrašnija oluja u proteklom veku.

Kako navodi britanski "Telegraf", morsku penu stvara organska materija u procesu raspadanja, poput algi i obično je bezopasna za ljude. U zavisnosti od algi, mehurići unutar pene mogu da ispuste određene otrove koji mogu da nadraže oči i disajne puteve.

Na video-snimku britanskog "Tlegrafa" vidi se da je pena u nekim delovima grada došla čak do polovine vrata u prizemnim kućama. Strani mediji navode da je ovo veoma redak fenomen, koji godinama nije viđen u Španiji.

"Ovo je katastrofa i to je jedina reč kojom mogu da opišem šta nam se desilo", rekla je vlasnica lokalnog restorana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: