Menjao je ime i bio je član sekte: Ovo niste znali o čuvenom Džokeru FOTO

Glumac koji trenutno uživa u velikoj popularnosti među pripadnicama nežnijeg pola je Hoakin Finiks, zbog uloge Džokera u istoimenom novom filmu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2019.

21:20

Menjao je ime i bio je član sekte: Ovo niste znali o čuvenom Džokeru FOTO
Foto: Getty/Rich Fury

Ono što mnoge intrigira kod Finiksa je njegov karakter i činjenica da se o njegovom privatnom životu ne zna mnogo. Od 2016. godine Finiks je u vezi s glumicom Runi Marom, a ove godine su se i verili.

Ekipa časopisa "El" (Elle) bavila se prošlošću glumca i otkrila činjenice i zanimljivosti o njemu koje verovatno niste znali.

Jedan deo života se zvao Lif

Kada je bio dete, Hoakin je bio ljubomoran na živopisna imena svoje braće i sestara, Rivera (River, reka), Rejn (Rain, kiša), Samer (Summer, leto) i Liberti (Liberty, sloboda), pa je odlučio da promeni svoje ime u Lif (Leaf, list). Ipak, to nije dugo trajalo pa je već sa 11 godina vratio ime Hoakin.

Bio je član sekte, zbog čega je promenio prezime

Svi članovi njegove porodice bili su u sekti Božja deca (Children of God), zbog koje su neko vreme živeli u Venecueli u siromaštvu. Na sreću, glumčevi roditelji shvatili su da je vođa sekte opasan i zao pa su se vratili u Ameriku. Uz to, kasnije se saznalo da su neki članovi sekte seksualno zlostavljali Hoakinovog brata Rivera. Da ih ne bi povezivali s tom sektom, promenili su prezime u Finiks.

Strastveni je ljubitelj životinja

Finiks je od detinjstva vegan, a čak ni na setovima ne želi da nosi ništa životinjskog porekla. Veliki je borac za prava životinja, a na snimanju za Pradu je odbio da nosi cipele od prave kože pa je reklamu snimio bos.
Foto: Getty/Rich Fury
Zbog nervoze se preterano znoji tokom snimanja filma

Hoakin Finiks je otkrio da uvek ima tremu kada snima film i da se zbog toga toliko znoji da promeni čak nekoliko majica u toku jednog sata.

Nikad ne gleda svoje filmove

Naime, glumac smatra da bi gledanje filmova u kojima glumi moglo negativno da utiče na njegov dalji rad pa ih zato nikad ne gleda, prenosi Indeks. Slično razmišljaju i njegove kolege Džoni Dep i Meril Strip.

Njegov pokojni brat bio je tinejdžerska glumačka zvezda

River Finiks je još u detinjstvu postao zvezda zbog uloga u filmovima "Stand by me" i "My Own Private Idaho". Nažalost, s 23 godine je preminuo zbog predoziranja, zbog čega se Hoakin na neko vreme povukao s glumačke scene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: