Polugola albanska pevačica snimila spot u srpskom hramu: Oskrnavljena svetinja na KiM VIDEO

Polugola, naslonjena na stub od crvenkastog kamena u crkvi, oslonjena na kapitel jednom savijenom golom nogom, pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom Albana Aziz priča svoju ljubavnu priču u spotu koji je snimila u Hramu Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.11.2019.

21:22

Polugola albanska pevačica snimila spot u srpskom hramu: Oskrnavljena svetinja na KiM VIDEO
Foto: printskrin/prva

U spotu, koji RTK emituje u udarnim terminima, Albana Aziz obnažena sa još nekoliko devojaka obučenih u albansku nošnju promoviše svoju novu pesmu. Sličnu stvar pre pet godina uradila je i pevačica Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine.

Srpska lista osudila je ovakvu praksu, navodeći da je to "bestidno skrnavljenje svetinja i objekata Srpske pravoslavne crkve i srpske kulturne baštine na KiM". Inače, novobrdska tvrdjava i porušeni hram u poslednje vreme su više puta oskrnavljeni.

Cele ove godine hram bio je izložen različitim napadima, a protivno svim, lokalnim i medjunarodnim zakonima i bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čine većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila ambasada Nemačke iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa.

Kada su ih okončali došli su, u junu, tadašnji premijer Ramuš Haradinaj i ambasador Kristijan Helt i objavili da je reč o katoličkoj crkvi, na šta su SPC i stručna javnost oštro reagovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: