Čvrstih su stavova, ali vrlo neodlučni: Oni su "Generacija Lajk" VIDEO

Sreća nije u materijalnom bogatstvu, smatraju mladi ljudi u Srbiji. To je jedan od zaključaka istraživanja kompanija Direct Media i IPSOS, o onima koji su rođeni između 2000. i 2013. godine.

Život

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

20:30

Čvrstih su stavova, ali vrlo neodlučni: Oni su
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Rawpixel

Oni su pripadnici takozvane "Lajk generacije". Kažu da im je preokupacija učenje, dok slobodno vreme koriste za Jutjub i društvene mreže.

Komuniciraju pomoću slika i engleskog slenga. Njihovo vreme je mnogo multimedijalnije nego što je to bilo kod prethodnih generacija.

Priča se putem slika, preko poruka, kratkim rečima i akronimima. Takav način komunikacije i korišćenje društvenih mreža jedna je od glavnih razlika koja ih odlikuje u odnosu na prethodne generacije-

Čak 84 odsto današnjih tinejdžera ne smatra da je novac merilo uspeha i više ceni ugled i čast nego keš, a 93 odsto zadovoljno je svojim izgledom i lišeno bilo kakve želje za popularnim estetskim korekcijama.

Oni su aktivni na društvenim mrežama, ali su u praksi zatvoreni u krugu u svojih prijatelja. Oni su čvrstih stavova, ali su i vrlo neodlučni. Oni su Generacija Z ili Generacija Lajk.

Opširniju priču pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: